Moeslandse jeugdoptocht weer prachtig!

Moeslandse jeugdoptocht weer prachtig!

Afgelopen zondag trok de Moeslandse Jeugdoptocht door de straten van het Moesland. Mede dank zij het mooie weer genoten vele duizenden mensen van de vele wagens en loopgroepen. Het was de moeite waard! Het was een geweldig afwisselende optocht met meer dan 400 deelnemers. Veel creatieve ideeën werden uitgebeeld en iedereen had er heel veel tijd en aandacht aan geschonken! En dat was te zien!

De Moeslandse Jeugdoptocht werd gestart met het onthullen van Boerke Moes en Prins Daan en Prinses Zoë lazen de proclamatie voor.

Actuele thema’s
Er kwamen veel actuele thema’s voorbij, zoals de wagen over eten op school (Knap Gering kids club), Schaijk een Werelddorp (CV Moj War),Tiroler (Cv Go mar dur) en ook lag er iemand in een deuk (Sjoerd Peters). Ook ons thema van de Jeugdcarnaval; Ruimtevaart kwam regelmatig voorbij. De zotte Moeskupkes, Da doe de toch nie, De Minimoesjes, Van alles Moes, De Bonte Bende hadden dit thema verwerkt in hun creatie. Er kwamen ook leuke originele loopgroepen voorbij zoals; wij hebben ruimte zat , Zwaailamp en spaarlamp, de bloeiende Smoesjes fleuren het Moesland op en nechte (Lego) Friends.

Het was een zeer gevarieerde optocht en iedereen genoot met volle teugen. Het was geweldig om de jeugd te zien stralen, die na maanden van druk bouwen nu eindelijk met hun creaties uit de bouwschuren konden komen.

Spannende prijsuitreiking
Tijdens een spannende prijsuitreiking in een overvolle Phoenix werden de prijswinnaars van 2014 bekend gemaakt. Bij de kleine loopgroepen werden Nikki en Roos eerste. B ij de grote loopgroepen sleepten de Hogheimoeskes de eerste prijs in de wacht. In de categorie kleine wagens heeft Van alles Moes gewonnen en tijdens een superspannend slot van de prijsuitreiking werd CV Go mar dur de verdiende winnaar van de eerste prijs bij de grote wagens. De aanmoedigingsprijs de Moesstamper werd uitgereikt aan Gek Gedoe.