Koude carnavalsnachten verwacht

Koude carnavalsnachten verwacht

Na een zachte winter wordt het uitgerekend tijdens het carnaval komende weekeinde kouder. Het volksfeest valt nota bene samen met het begin van de meteorologische lente. Het weerbeeld wordt eigenlijk normaal: wolken, zon en af en toe een bui, alleen zal het kouder zijn dan we de afgelopen wintermaanden gewend waren. Koude carnavalsnachten aldus Weeronline.

De middagtemperatuur zal uitkomen rond een graad of 7 en in de nachten zakt het kwik tot rond het vriespunt, met kans op een graadje vorst. Al met al klinkt het heel wat anders dan in deze maand februari, toen in De Bilt zegge en schrijve één vorstdag werd genoteerd.

Tijdens en na het weekend wordt het weer bepaald door depressies in de directe omgeving van Nederland. Gelukkig regent het niet de hele dag en moeten we de hoop op een droge optocht nog niet laten varen. Daarnaast zal de lentezon zich af en toe laten zien.