Verkeersmaatregelen tijdens carnaval in Schaijk

Verkeersmaatregelen tijdens carnaval in Schaijk

Er zijn verschillende verkeersmaatregelen in het carnavalsweekend in Schaijk. Tijdens de jeugdoptocht van Moesland op zondag 2 maart a.s. wordt de route van 12.00 tot 16.00 uur afgesloten en er zal deels een parkeerverbod worden ingesteld. De route begint bij de Schutsboomstraat ter hoogte van hoek Repellaan, Burgemeester Schoutenstraat, Brouwerstraat, Bossestraat, Runstraat, Pastoor van Winkelstraat en het Europaplein.

Moesmoandag
Op maandag 3 maart, tijdens de schonste optocht van hiel de wirreld, wordt er eveneens een gedeelte van Schaijk afgesloten. De route start bij de Schutsboomstraat / hoek van der Heijdenstraat, Burgemeester Schoutenstraat, Brouwerstraat, Bossestraat, Runstraat, Pastoor van Winkelstraat en het Europaplein. Voor een deel van Van de Venlaan en een deel van Van der Heijdenstraat zal een parkeerverbod worden ingesteld. Dit geldt van 08.00 tot 17.00 uur.

Medewerking automobilisten en bezoekers
Namens de carnavalsclubs, die op maandag ’s morgens vroeg hun wagen gaan opbouwen, wil ik bezoekers oproepen zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen kijken. Dan hebben de clubs er geen last van en is het een stuk veiliger. Mocht je toch met de auto komen, parkeer deze dan ver buiten het parcours.

Goapmerrege
Tijdens de Goapmerrege op dinsdag 4 maart wordt het Europaplein afgesloten van de Pastoor van Winkelstraat tot en met de Julianastraat. De Schutsboomstraat tot het Europaplein wordt eveneens afgesloten. Het Europaplein en de daaraan gelegen woningen, zullen ten alle tijde bereikbaar blijven voor politie en alle hulpverlenende instanties.