Totaalcarnaval bij De Potter

Totaalcarnaval bij De Potter

Op zoek naar de ultieme carnavalsbeleving voor jong en oud lanceert de Schaijkse horecaondernemer Theo Potjes van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 maart het Moeslands ’totaalcarnaval’. De grote ‘Moeshütte-feesttent’ op het plein voor De Phoenix en de zalen van het Schaijkse dorpshuis zelf, vormen tijdens de vier doldwaze dagen ’the place to be’ voor carnavalsvierders van álle leeftijden. “Met de verschillende sferen die we gaan creëren, hebben we voor ieder wat wils.”

‘Moeslands Carnaval, dè maake we saame’, zo luidt het motto van de nieuwe Schaijkse prins carnaval Joep d’n Urste. En dat is precies wat Theo Potjes ook voor ogen heeft. “Carnaval vieren met jong en oud samen is het allermooiste”, vindt de uitbater van café-zaal De Potter. “Neem bijvoorbeeld het vijf-keer-elf-feest in juni, in die grote tent op het Europaplein. Daar was iedereen laaiend enthousiast over, een geweldig feest. Waarom kan dat met carnaval ook niet, hoorde je toen veel mensen zeggen. Dat gevoel en die beleving willen wij de komende carnaval ook neerzetten bij De Phoenix.”

12+ party’s
Verschillende leeftijden betekent doorgaans ook verschillende muzikale voorkeuren. Theo Potjes: “Dat is natuurlijk zo. De jeugd van tegenwoordig houdt meestal van wat hardere muziek, terwijl ouderen daar juist weer wat minder van gediend zijn. Toch willen wij graag jong en oud samenbrengen in De Phoenix door verschillende hoeken en sferen te creëren.”
Om dit mogelijk te maken komt er op het plein voor De Phoenix een immense feesttent met een groot podium te staan. Deze in Tiroler- en Oktoberfeestenstijl aangeklede ‘Potter-Moeshütte’ (op vrijdagavond ook het decor voor het Bouwersbal) staat in verbinding met het dorpshuis, waar in zowel de foyer als de grote zaal van alles is te beleven voor carnavalsminnend Schaijk. “Het programma in de grote zaal is met optredens van DJ’s met name gericht op jongeren van twaalf tot zestien jaar, een groep die eigenlijk altijd tussen wal en schip valt”, weet Theo. “Op zondagavond en maandagavond vinden hier van 21 tot 0.30 uur 12+ discoparty’s plaats. In de grote zaal staat verder een nulprocentbar met spannende nulprocentdranken.”

Live muziek
In de feesttent speelt zaterdagavond vanaf 20 uur de formatie Hooked on Red top veertig- en feestmuziek en op zondagavond en op maandag na de grote Moeslandse optocht beklimt hier de alom bekende band Millstreet het podium. De dinsdagmiddag staat, aansluitend aan de traditionele Gaopmerrege op het Europaplein, volledig in het teken van de kids tot twaalf jaar. Terwijl in de feesttent Die Supertolle Schlager Schwestern het publiek vermaken, is de grote zaal omgedoopt tot ‘Plein van Plezier’. “Op heel jonge leeftijd creëer je al het echte carnavalsgevoel, dus we geven de kleintjes eigenlijk een soort van carnavalsopleiding”, lacht Theo. “Ze kunnen deze middag allerlei leuke spelletjes doen, maar er is bijvoorbeeld ook een K3-disco.”
Carnaval 2014 wordt dinsdagavond in de Potter-Moeshütte op ‘beestachtige’ wijze afgesloten met muziek van DJ Juelzz en MC Rik.

Theo Potjes ziet het helemaal zitten met zijn nieuwe ’totaalcarnaval-concept’. “Ja, ik heb hier een heel goed gevoel over. We zitten op een perfecte locatie, tussen de 3 Heere en De Raaf in, en we hebben een prachtig programma voor jong en oud. Dweilen is in Schaijk nog nooit zo leuk geweest.”