Juryvergadering voor Schaijkse optocht

Juryvergadering voor Schaijkse optocht

De juryvergadering voor de grote optocht van het Moesland werd gisteren gehouden in De Potter. Er waren vijf clubs aanwezig om hun idee uit te leggen en om vragen te stellen aan de jury. Clubs die hier gebruik van hebben gemaakt waren Dikke Schik, Ut Lupt, Ut Nauwt Nie, Schon Gekwakt en Klore Kwats.

Wat me opviel was dat er heel weinig clubs hun idee uitgewerkt inleveren tijdens het inschrijven. Enkele clubs schrijven bescheiden op wat het idee is en daar blijft het dan bij. Ik denk dat dat een gemiste kans is. Er wordt wel eens geklaagd over de jury, maar sommige dingen heb je als club zelf in de hand.

Zelf bijwonen
Verder lijkt het me zeer aan te raden om een keer een juryvergadering bij te wonen. Je komt dan meer te weten hoe er gejureerd wordt en je kan vragen stellen. Dat werd gisteren ook gedaan o.a. door Klore Kwats. Deze club is van mening dat je met het beste idee laatste kan worden en met het slechtste idee eerste. Dat zie je nu op de uitslaglijsten niet terug. Over het algemeen hebben de hoogst geplaatste clubs ook de meeste punten voor het idee. Hierna werd er door de jury, leden van de stichting en de clubs gediscussieerd over dit punt. Voor de clubs is deze avond het moment om een discussie aan te gaan met de jury. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee en meld je aan voor de eerstvolgende juryvergadering tijdens de clubvergadering van Stichting carnaval de Moeslanden.