Carnavalsfilm De Raad in première

Carnavalsfilm De Raad nu te koop op dvd

De eerste carnavalsfilm van Nederland is nu beschikbaar op DVD! Voor 11 euro (incl. verzendkosten) ligt uw eigen exemplaar op de mat. Op de DVD zijn naast de film ook extra’s te vinden: de making of, bloopers, visual effects en de videoclip van de titelsong “Ben de sigaar” door De Deurzakkers. Voor extra feestvreugde is De Raad bovendien naast Nederlands, Engels en Duits ook Brabants ondertiteld! Speelduur: 31 minuten.

De film ‘De Raad’ gaat over Jos die niets liever wil dan prins Carnaval worden, maar die, als het hem eenmaal gelukt is, ontdekt dat de leden van zijn Raad zich met onzuivere praktijken bezig houden.

Kraoieduijkers
Jos van Haaren is lid van de raad van elf van carnavalsvereniging de Kraoieduijkers uit Kraoiedam, zoals het Brabantse Heesteren in carnavalstijd genoemd wordt. Jos wil niets liever dan Prins Carnaval worden. Volgens de reglementen is het dit jaar zijn laatste kans. Als Jos erachter komt dat zijn mede-raadsleden zich met onzedelijke praktijken bezighouden raakt hij verstrikt in een web van machtsmisbruik, chantage en bedrog.

Ongeluk
Tijdens de grote carnavalsoptocht wordt Kraoiedam opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeluk waarbij de Prins om het leven komt. De Raad toont de schaduwzijde van het carnavalsmasker en laat het volksfeest van een kant zien die tot nu toe verborgen is gehouden.

Ik ben de sigaar
De titelsong ‘Ik ben de sigaar’ is ingezongen door De Deurzakkers uit Waalwijk die als zichzelf te zien zijn in de film. De titelsong is opgenomen in de studio van René van Rooij, onze vaste columnist. Er zijn ook wat nummers van René van Rooij in de film verwerkt.