Vijfde album voor Pap en Pudding

Vijfde album voor Pap en Pudding

Het feestduo Pap en Pudding komt deze week met ’n nieuw album uit. Het vijfde album van ’t gastronomische zangduo kreeg de toepasselijke titel “Lust(R)um” en staat wederom boordevol feestmuziek. Perfecte timing zo aan het begin van ’t nieuwe carnavalsseizoen.

Wekelijks bij elkaar
Vanaf maart kwamen René van Rooij en Hans van Erp zowat wekelijks bij elkaar om te werken aan deze nieuwe geluidsdrager. In ’t begin voor ’t uitzoeken van de nummers en later voor het schrijven van de teksten. “Ziede ons al zitte in onzen bloten buik, mi ’n kou pilske carnavalsliedjes schrijven in de nakende zon?” lacht van Erp. Maar inderdaad, zo ging het. Hartje zomer was bijna de complete collectie nummers bij elkaar gezocht en moesten er dus teksten komen. De meeste werden bij 25 graden celcius geschreven. Er ontbrak echter nog één nummer om aan de gewenste 12 nummers te komen.

Grover taalgebruik
Dit twaalfde nummer kwam op de valreep, toen de heren een uitvoering hoorden van het nummer “Confetti in m’n bier” van Brakken Barrie. Van Rooij: “We hebben meteen contact met hem gezocht of wij het nummer mochten coveren” . “Dit mocht gelukkig, en hij vond ’t leuk om hem dan zelf ook nog een keer mee te zingen, en zo kwam er op de valreep nog ’n geweldig carnavalsnummer bij”. “We hebben ook ’n gekuiste versie op ’t album gezet waar de stoute woordjes zijn weggebliept, al verwacht ik niet dat veel van onze fans moeite hebben met wat grover taalgebruik”.

Videoclip
Ook de ode aan de Osse horeca “Wir ’n café “ komt op de nieuwe CD. Hiervoor namen de heren 2 weken geleden een videoclip op in het centrum van Oss, welke binnenkort op Youtube zal verschijnen. Het is niet de enigste wals op t album: ook het nummer “In ons kleine café” is nieuw leven ingeblazen, evenals het lied “Gruts op Geffen” van het Geffe’s muziekske (Harry v Lee) kreeg ’n nieuwe, algemene tekst. “We hadden de orksteband klaar, en we zongen het in Geffen tijdens Strooipop om ze alvast welkom te heten bij ons mooie Oss” grinnikt van Rooij. “De reacties waren veelbelovend”. “We denken dat er voor iedereen wat wils op dit album staat, van carnavalsclub tot cafébezoeker” besluit van Erp.

LustRum
Pap en Pudding kregen bij totstandkoming van dit album muzikale hulp van o.a. Toon (de Migra) vd Burgt, Annemarie de Kort, Roel Jongenelen, Heino Ploegmakers, Marcel Ankoné, Ruud v Hemert, Rick van Heumen, Gertwin Meijers, Joop v Orsouw en Bobby vd Graef.

LustRum is vanaf 11-11 te verkrijgen via de website, op iTunes, Spotify en andere downloadportals, en uiteraard in de betere CD-shops.