Pap en Pudding brengt muzikale ode aan Osse horeca

Pap en Pudding brengt muzikale ode aan Osse horeca

Het feestduo Pap en Pudding komt met een nummer om de Osse horeca een hart onder de riem te steken, en om te pochen met het Osse uitgaansleven. Het nummer “Wir ’n café” is een cover van een lied van wijlen Bobbejaan Schoepen (Weer ’n café) welke door het duo voorzien is van een nieuwe tekst. Gedurende het nummer wil het stel steeds netjes naar huis gaan, maar ”n Klein eindje wijer waar wìr ’n café”…Het duo blijkt hierdoor -ondanks verwoede pogingen- alsmaar niet thuis te komen.

“Het is een probleem wat we allemaal kennen” aldus René van Rooij, naar eigen zeggen de knapste helft van ’t duo. “We willen altijd netjes op tijd thuis zijn, maar als je dan weer langs een gezellig café komt, gaat het negen van de tien keer mis”. Vandaar dat dit nummer het duo op het lijf geschreven is. Naast een muziekduo zijn Hans van Erp en René van Rooij al zo’n dikke twintig jaar bevriend. Een nachtelijke kroegentocht is hen dan ook niet vreemd. “Da kumt umda Van Rooij noit noar huis wil” aldus Hans van Erp, naar eigen zeggen óók de knapste helft van het duo. “Velen met mij, zullen zich in dit nummer wel herkennen” lacht Van Rooij.

Het lied zal verschijnen op ’t nieuwe album wat over enkele maanden verwacht wordt. Pap en Pudding zijn echter van mening dat het Osse uitgaansleven het lied eerder moet krijgen, vandaar dat het één dezer dagen door de heren verspreid zal gaan worden bij de Osse cafés in ’t centrum. Van Erp: “Ik houd m’n hart vast als we straks die singles langs alle cafés gaan brengen” . Van Rooij: “Zullen we maar meteen een videoclip opnemen dan?” Van Erp: “Nee jongen, da doen we unnen andere keer, als we wir dorst hebbe!”.

Het nieuwe album van Pap en Pudding zal pas over enkele maanden verschijnen, maar “Wir ’n café” zal dus al eerder te horen zijn in Oss…