Optocht Schaijk van 1965 op video!

Optocht Schaijk van 1965 op video!

Tijdens de carnaval van afgelopen jaar werd ik aangesproken door André Boot, nou gebeurt dit wel vaker, maar nu had hij een leuke mededeling. Zijn vader had verschillende video-8 opnamen laten digitaliseren, waaronder die van de carnaval. De vraag was of ik interesse had in deze beelden voor op de site. Uiteraard had ik dat. Deze week was André geweest en had al 2 filmpjes afgeleverd. Het gaat om de optocht van 1988 en, heel bijzonder, de optocht van 1965.

Tractors
De opnamen zijn gemaakt in de Bossestraat en zijn zonder geluid. Wat opvallend is aan de beelden is dat er destijds gebruik werd gemaakt van tractors. Kijk en geniet, een mooie opmaat naar de viering van het 55-jarig jubileum. Klik hier voor de filmpjes van de optocht van 1965.