Moeslands Festival braderie Schaijk

Moeslands Festival Schaijk 20 en 21 april

Op dit moment worden in Schaijk de laatste puntjes op de i gezet voor het groots Moeslands festival dat plaatsvindt op 20 en 21 april a.s. in het centrum van Schaijk. Het parcours zit tjokvol met prachtige attracties, demonstraties en een bonte mengeling aan standhouders.
Het is bijna niet te geloven wat er allemaal te zien en te beleven zal zijn op zaterdagmiddag 20 april en zondag 21 april a.s. in het centrum van Schaijk.

Authentieke woonwagens
Het Europaplein wordt zaterdag omgetoverd tot een prachtig decor van gerestaureerde authentieke woonwagens rondom een centraal pleintje waar bezoekers ook kunnen aanschuiven in hun kampement met een hapje en een drankje. De woonwagens zijn ook van binnen te bezichtigen. Daarnaast zal er een voorjaarskermis draaien met nostalgische snoepkraam en oliebollenkraam, leuk voor zowel de kinderen als de volwassenen.

Zondag 21 april
Op zondag zal het gehele centrum in gebruik zijn voor vele, vaak ambachtelijke demonstraties, attracties, kindermarkt, rommelmarkt, braderie en vele verenigingsactiviteiten. Met als klapstuk sensationele voorstellingen door schutterverenigingen, waarbij ook het publiek zijn schietkunsten mag uitproberen met demonstraties van vendelzwaaiers door het gehele parcours. Ook de Dunsjede Hynders zullen weer prachtige presentaties ten tonele voeren met fraai gedrapeerde Middeleeuws aandoende paarden en jonkvrouwen.

Gratis bier
De dorpsbierpomp staat als vanouds garant voor een heerlijk heldere verfrissing, helemaal gratis en voor niks. Want we rekenen naast veel publiek ook op een lekker terraszonnetje natuurlijk!