En weer een nieuwe rubriek; themamuziek

Spotje Klore Kwats optocht Schaijk online

Het is gebruikelijk bij Klore Kwats om tijdens de optocht gebruik te maken van jingles. Op maat gemaakte spotjes voor het thema van dat jaar. Deze keer was het thema “33 jaar geleden opgericht, nu door de stichting opgelicht?”. Klore Kwats is van mening dat zij 33 jaar bestaan. Klore Kwats is destijds in 1980 begonnen in de jeugdoptocht onder de naam ‘Moesmaaiers’. In de loop der jaren hebben zij de naam veranderd in Klore Kwats. Stichting Carnaval de Moeslanden dacht daar anders over en deelde Klore Kwats mee dat ze 22 jaar bestaan omdat ze hun naam veranderd hadden.

Tis Wa
Het vreemde is dat cv Tis Wa wel hun 11-jarig jubileum mocht vieren ondanks een naamsverandering. Tis Wa noemde zich vroeger ‘Nei Grei’ en heeft in 2006 hun naam veranderd in Tis Wa.

Spotje
Het spotje van Klore Kwats (en vele andere) kun je hier terugvinden.
Mochten jullie zelf nog themamuziek hebben en wil je dat graag delen met anderen? Laat het me even weten en stuur je spotje naar info@deoptocht.nl.