Jeugdcarnaval Schaijk

Moeslandse jeugdoptocht weer grandioos

De grootse Moeslandse jeugdoptocht trok zondag weer door de straten van Schaijk. In de stralende zon genoten weer vele duizenden mensen van de vele wagens en loopgroepen. En het was de moeite waard! Het was een geweldig afwisselende optocht met ongeveer 444 deelnemers. Veel creatieve ideeën werden uitgebeeld en iedereen heeft er heel veel tijd en aandacht aan geschonken! En dat was te zien!

De optocht werd gestart met het onthullen van Boerke Moes en Prins Mats en Prinses Indy lazen de proclamatie voor.

Jeugdprinsenwagen
Na deze officiële taak kon de optocht van start gaan, met de jeugdprinsenwagen voorop. Er kwamen leuke thema’s voorbij bij de categorie wagens. De hippies van CV Moi gedoe, Party army van CV Go mar dur, de DJ zombie van CV Un moi Gruupke tot Blik op de weg, Moi gek. Da doede toch nie (club van het jaar) had de Alladin style. Ook bij de loopgroepen leuke en actuele thema’s zoals CV Moi War en Maik en Jouri over de crisis, Hogheimoeskes over dat er geen brigadiers meer zijn in het Moesland. Dolle deurkes verspreidden het Moeslandvirus en de Coole kids kwamen boven water. Gexat kreeg vleugels en Gekke knoei zag geen steek. Het was een zeer gevarieerde optocht en iedereen genoot met volle teugen. Het was geweldig om de jeugd te zien stralen die na maanden van druk bouwen nu eindelijk met hun creaties uit de bouwschuren konden komen.

Prijsuitreiking
Tijdens een spannende prijsuitreiking in een bomvolle Phoenix werden de prijswinnaars van 2013 bekend gemaakt. Bij de kleine loopgroepen werden Capitein Cook eerste met hun idee: Ik heb ut geschoote. Bij de grote loopgroepen sleepten de Coole kids de eerste prijs in de wacht. Bij de kleine wagens behaalden Van alles moes de eerste prijs. Tijdens een superspannend slot van de prijsuitreiking werd CV Moi gedoe de verdiende winnaar van de eerste prijs bij de grote wagens. De aanmoedigingsprijs de Moesstamper werd uitgereikt aan Um Durrum. Al met al een mooie en geslaagde jeugdoptocht waarop we trots mogen zijn.

Uitslag grote wagens
1 cv Moi gedoe
2 Frot mar henne
3 Gek gedoe
4 de Bonte bende
5 Go mar dur

Uitslag kleine wagens
1 cv Van alles moes
2 Gexat
3 de Coole heere en de hippe meiden
4 Kes nou es
5 Da doede toch nie
6 Hatseflats
7 De minimoesjes
8 Ok zon zooitje
9 cv Un moi Gruupke
10 Um durrum
11 Zotte bende
12 cv Moi Gek

Uitslag grote loopgroepen
1 De Coole kids
2 de Vliegende Moesmeiden
3 De Dolle dieren
4 De Zotte moeskupkes
5 De Angry moesbirds
6 Hogheimoeskes
7 De Smoesjes
8 Dolle deurskes
9 vijf Vrolijke Vrouwkes
10 cv Moj war
11 Knap gering kids club

Uitslag kleine loopgroepen
1 Captain Cook
2 Gekke Knoei
3 Sjoerd en Jeroen
4 De deurskes
5 Giegeldurskes en stoere jongens
6 Maik en Jouri

Jeugdcarnaval Schaijk bedankt alle deelnemers voor hun bijdrage en tot volgend jaar!