Geef inbrekers tijdens carnaval geen kans

Geef inbrekers tijdens carnaval geen kans

Het aantal woninginbraken in de week voor en tijdens carnaval is een stuk hoger dan tijdens normale weken. In Oss lag het aantal inbraken in 2012 in week 7 en 8 van dat jaar op 38, ten opzichte van gemiddeld 20 inbraken per twee weken.

In heel Oost-Brabant is er een stijging te zien, maar in de voormalige politieregio Brabant-Noord is de toename het grootst. Inbrekers pakken hun kans omdat veel mensen in deze periode op vakantie gaan of carnaval vieren. Wanneer er iets verdachts wordt gezien, is dit van groot belang om te melden bij de politie. Probeer ook zoveel mogelijk vast te leggen met camera of telefoon. Op deze manier kan de politie mogelijke verdachten proberen op te sporen. Voor meer informatie en preventietips: www.politie.nl