Piet van Leuken Eremoeszak 2013

Piet van Leuken Eremoeszak 2013

De zaal zat helemaal vol voor het “55+” carnavalsbal dat afgelopen zaterdag door de KBO en Stichting Carnaval De Moeslanden werd georganiseerd. Na de eerste optredens, verzorgd door Jeugdcarnaval Schaijk, trad de Zeelandse groep ‘Kwartjesvolk’ op. Na afloop werden zij getrakteerd op een staande ovatie: het publiek had volop genoten. Tijdens de avond werd Piet van Leuken uitgroepen tot ‘Eremoeszak 2103’.

Huppelpupkes
De avond begint al vroeg met de dansjes van de Huppelpupkes. Jeugdprins Mats en Jeugdprinses Indy presenteren zich met hun hele gevolg aan het talrijke publiek. Vele oma’s en opa’s zitten in de zaal en kijken vertederd naar al dat jeugdig schoons. Ook jeugdhofkapel ‘Toeter mar henne’ laat zich van zijn beste kant zien. De stemming zit er dan al goed in.

Prins Joris dun Allerurste
Na een korte pauze is het tijd voor Prins Joris d’n Urste en zijn gevolg. De Boeremoeskapel speelt de Moeslandse carnavalsmedley voor de zaal. Een medley die ook terug te vinden is op hun eerste, zojuist gemaakte, CD getiteld “Achter gesloten deuren”. Daarna ‘Kwartjesvolk’. Een reeks van Brabantse, en met name Zeelandse, liedjes volgt, op humoristische wijze aan elkaar gepraat door onze gemeentebode Tinus Verstraten. Ook de nodigde grappige sketches en moppen tussen door ontbreken niet. Af en toe ligt de zaal dubbel van het lachen.

Eremoeszak 2013
Dan het spannendste moment van de avond: wie wordt Eremoeszak 2013? In de traditie van de KBO wordt elk jaar een actieve medeburger benoemd die deze onderscheiding een jaar mag dragen. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Piet van Leuken. Piet stimuleert zijn omgeving door samen te gaan fietsen, is vrijwilliger op de buurtbus, doet boodschappen voor degenen die dat niet meer kunnen, helpt mee bij Tafeltje Dekje en haalt iedere maand het oud papier op. Piet en familie, van harte proficiat met deze zeer verdiende eretitel.

Kwartjesvolk
Daarna volgen nog enkele mooie nummers van ‘Kwartjesvolk’. Het publiek is muisstil als het liedje ‘Kes mi z’n perd’ klinkt. De avond wordt afgesloten met de altijd vrolijke noten van onze eigen Hofkapel. Het publiek gaat zeer tevreden huiswaarts; iedereen heeft bijzonder genoten van een bijzondere ‘55+ ‘ jubileumavond.