55 Jaar Moesland

Tentoonstelling over 55 jaar carnaval in de bieb

In de bieb van Schaijk is van 15 januari tot en met 13 februari een tentoonstelling te zien over het Schaijkse carnaval. De tentoonstelling is samengesteld ter gelegenheid van het 55-jarige bestaan van de Stichting Carnaval de Moeslanden.

Schaijkse samenleving
Het carnaval neemt in de Schaijkse samenleving een zeer belangrijke plaats in, voor zowel jong als oud. Zo zijn er in het dorp ruim 88 carnavalsclubs en 33 jeugdcarnavalsclubs. Deze representeren zo’n 2.222 clubleden die gezamenlijk werken aan en genieten van het Moeslandse carnaval. De optocht op maandagmiddag, moesmaandag, is bekend in de hele regio en trekt jaarlijks veel bezoekers.

Tentoonstelling
In de tentoonstelling zijn onder andere een uitgebreide collectie carnavalskranten te zien en een mooi overzicht van 55 jaar Schaijks carnaval in foto’s. De tentoonstelling is tot stand gekomen met dank aan Jan van Ballegooij, de Moeslandse hoffotograaf, en Nellie van Ballegooij. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.