Moesland houdt bijzonder 55-plusbal

Moesland houdt bijzonder 55-plusbal

Voor alle Schaijkse inwoners van 55 jaar en ouder organiseert Stichting Carnaval De Moeslanden een bijzondere en gezellig 55-plusbal. Dit in het kader van het 55-jarig jubileum.

Deze avond zal worden gehouden op zaterdag 26 januari 2013 en vindt plaats in De Phoenix. Het begint om 18.00 uur met een speciaal optreden van Jeugdcarnaval Schaijk. Om 19.00 uur zal Stichting Carnaval De Moeslanden het programma overnemen. De avond zal voor een groot gedeelte in het teken staan van een optreden van het ‘’t Kwartjesvolk” uit Zeeland.

Dit optreden bestaat voornamelijk uit traditionele volksliedjes met veel humor en moraal. Natuurlijk vertolken zij ook hun eigengemaakte liedjes met een hoog Brabant gehalte en staan daarmee garant voor een onvergetelijke avond.

Kwartjesvolk
Het Zeelandse Kwartjesvolk begon in 1981. De groep speelt sinds 1987 in de huidige bezetting. Hoewel Kwartjesvolk in de regio vooral bekend staat als een stel muzikale loltrappers, wisselen intieme liedjes de vrolijke mee-zingers af. Daarbij worden de gezongen verhalen op een amusante wijze aan elkaar gepraat. Omdat het oog ook wat wil kan de groep het niet laten sommige van haar liedjes extra glans te geven en met een bijzondere uitdossing op het podium te verschijnen. In 2004 ontving Kwartjesvolk de Ad de Laat-prijs. Het lied “Geniet maar van het leven” behaalde de negende plaats in de Brabantse Top-50 in 2007 en de achtste in 2008.

Ere-moeszak
Ook zal natuurlijk een optreden van onze eigen hofkapel die avond niet ontbreken. Daarnaast zal ook zoals elk jaar gebruikelijk is op die avond de Ere-Moeszak van het jaar bekend worden gemaakt.