Winnende carnavalsclubs ontvangen Arenabokaal

Winnende carnavalsclubs ontvangen Arenabokaal

In grand café 3 Heere in Schaijk werd zaterdagavond voor het eerst de Arenabokaal uitgereikt, de publieksprijs in de categorieën favoriete wagens, loopgroepen en individuele deelnemers aan de twee Moeslandse carnavalsoptochten. In de gezellig drukke kroeg namen de winnaars elk een trofee en een geldprijs van 111,11 euro in ontvangst.

Presentator Rob Smorenberg roept bij elke categorie de drie genomineerden naar voren, te beginnen met de jeugdclubs. In de categorie loopgroepen jeugd gaan de Hogheimoeskes met de trofee aan de haal. Bij wagens jeugd valt deze eer ten deel aan Gruwelijk Locht. Niemand blijft echter met lege handen achter, alle genomineerde krijgen namelijk een emmer snoepmix als troostprijs.

Na een korte pauze is het de beurt aan de clubs die meeliepen in de grote Moeslandse optocht. Bij de individuelen wint Eric Potjes, die niet aanwezig kon zijn bij de uitreiking. De winnaars in de categorie loopgroepen viel bij de officiële uitslag net buiten de top drie, maar de Vroege Ploeg wint de Arenabokaal overtuigend. Ook bij de wagens staat er in de Arenabokaal-verkiezing een andere club op een. Schon Gekwakt krijgt de meeste stemmen en mag zich winnaar noemen.

Bron: www.arenalokaal.nl