Top 105 van Elf Fm tijdens glazen huis

Vijfde en bonus tip nieuwe prins

Het Huis is gebouwd en het beloofd veel opbrengsten
Er is inmiddels een fantastisch Glazen Huis gebouwd op het Phoenix-plein. Het begon met een klein idee van de Prins om een ludiek evenement rondom 11-11-’11 te organiseren. Inmiddels is het moment tot Carnavallennium omgedoopt, is er een Moeslands Glazen Huis verrezen en wordt het idee voor het goede doel op 11-11-’11 ook echt gepresenteerd. Het wordt een 24-uurs-uitzending met L-FM met een breed scala aan activiteiten. Er zijn live-optredens gedurende de dag met een Liederentafel op vrijdagmiddag, een ‘Ren-je-rot’-spel voor Moesland-minnende deelnemers, het Carnavallennium-ontbijt, ludieke acties zoals een dienstenveiling en weddenschappen en er is vertier voor jong en oud met versnaperingen van warme Glühwein tot een koud pilsje en van broodje hamburger tot echte Boeremoes mi goei worst.

Alle opbrengsten naar het Moeslands Monument
Het organiserend comité wil op donderdag het ontwerp presenteren wat zij als het Moeslands Monument gaan zien. Of dit is te realiseren, heeft nog met veel factoren te maken. Voor één van deze factoren wordt dus het Moeslands Glazen Huis ingezet. Namelijk voor inkomsten voor de verwezenlijking van dit monument. Alle opbrengsten uit de ludieke acties van het Moeslands Glazen Huis gaan voor 100% naar het goede doel. Zelfs uit de inkomsten van de horeca-consumpties is het grootste gedeelte bestemd voor het monument. De medewerking vanuit het MKB en anderen is groot. Maar het Moeslands Monument zal iets van de Moeszakken en Moeszakkinnen zelf moeten zijn. Het beroep op de carnavalsvierders zal dan ook op 11-11-’11 centraal staan.

Voorinschrijving ontbijt en ‘Ren je rot’
Voor enkele acties is een voorinschrijving gestart. Namelijk voor de echte Moesland-fanaten wordt op vrijdagochtend om 9.11 uur het Carnavallennium-ontbijt geserveerd. En op vrijdagmiddag zijn er de Moesland Games met het memorabele ‘Ren je rot’. Iedereen kan aan deze twee evenementen deelnemen. En om zeker te zijn van een plaats kun je je nu al voorinschrijven via prinsdermoesland@hotmail.nl. Iedereen is welkom!

Programma staat open voor eigen inbreng
Het programma is bekend en staat op deoptocht.nl en op www.moesland.nl. Het zal voor Prins Jeroen, Prinses Crista en grootvorst Willie improviseren worden, want zij staan open voor spontane acties, optredens en andere vormen die inkomsten bieden voor het monument. Globaal loopt het programma vanaf donderdagavond 19.00 uur met de presentatie van het ontwerp en 19.11 uur de officiële opsluiting door Burgemeester Doorn en Voorzitter Leonard. Vanaf 20.11 uur wordt de avond aangekleed met diverse optredens en interviews. Op vrijdagochtend wordt dus om 9.11 uur gestart met het Carnavallennium-ontbijt. Om 12.11 start de Liederentafel en om 13.11 wordt door Hofbrouwer Ad van Dorst de tap officieel geopend en vindt het middagprogramma plaats met diverse optredens en het legendarische spel ‘Ren je rot’.

De vijfde en een bonus-tip voor de Prins der Moesland
En dan de vijfde en tevens de laatste tip: “Ondanks het feit dat de prins gevoelige knieën heeft houden ze wel van een feestje dus dat zit wel goed!”. En deze laatste week nog een bonus-tip: “Om de voornamen van het gezin van de prins te vormen gebruik je 16 letters van het alfabet niet.”. Meer tips zullen bekendgemaakt worden in de uitzending van het glazen huis; luister dus vanaf donderdagavond 19.00 uur naar L-FM of beter nog: kom het live meemaken op het Phoenix-plein!