L-fm zendt 24 uur uit vanuit Glazen Huis

L-fm zendt 24 uur uit vanuit Glazen Huis

Vele Moeszakken en Moeszakkinnen hebben vrijdag 11-11-’11 vrij gepland voor het grote Carnavallennium. In een 24-uurs uitzending, die start op donderdagavond, zal Prins Jeroen d’n Urste en Grootvorst Willie samen met L-FM het Moeslands Glazen Huis presenteren. Met interviews door de bekende presentatoren van L-FM, entertainment en muziek. Op de vrijdag wordt het programma afgewisseld met de Moesland Games, ‘Doe een wens’, dienstenveiling, ludieke acties en live-optredens van rasartiesten uit het Moesland. Dit alles voor de inzameling van middelen voor een eigen monument voor het Moesland.

Moeslands Glazen Huis
Het Moeslands Glazen Huis zal een week voor 11-11-’11 worden opgebouwd op het plein voor de Phoenix. “Met ondernemers uit Schaijk willen we dit mogelijk maken”, legt Jeroen van Zuijlen uit een maand voor het einde van zijn ambtstermijn als Prins van het Moesland. “Als ik nog een keer in het middelpunt kan staan met een mooi carnavalesk festijn, ben ik daar zeker voor in. We willen namelijk niet alleen via de radio te horen zijn. Ook op het plein worden allerlei festiviteiten georganiseerd en serveren we en hapje en een drankje in een gezellige novembersfeer”.

Ludieke acties
“We gaan voor dit extra evenement van het Moesland niet de hand ophouden bij de ondernemers in Schaijk, maar we staan open voor aanbiedingen en diensten die we tijdens deze dag kunnen omzetten in inkomsten voor het goede doel”, vult Willie van Esch aan. Te denken valt aan diensten die de verschillende ondernemers, maar ook anderen kunnen aanbieden.” Jeroen valt bij: “De Hofkapel wil bijvoorbeeld een huiskamerconcert aanbieden voor de hoogste bieder en onze hofbrouwer Heineken heeft ook enkele gadgets beloofd”. Tijdens de dag zullen de Moeslands Games worden gehouden waarin de verschillende clubs worden uitgedaagd om deel te nemen. Verder heeft de organisatie ideeën voor het verloten van 11 punten extra in de uitslag van de Moeslandse optocht, een speciale Moestopless, één dag touren in de Prinsmobiel, trouwen in het Glazen Huis of een ritje in een auto van een BM’er (red.: Bekende Moeszak(kin)). Maar hoe concreet deze ideeën zijn, moeten we nog afwachten, als mensen zich spontaan aanbieden zijn deze twee heren zeer geïnteresseerd.

Monument
Naast een gezellige en carnavaleske dag, wordt vanuit de gemeenschap gevraagd de handen op elkaar te krijgen voor een monument voor het Moeslandse carnaval. De middelen voor het kunstwerk moeten bijeenkomen uit inkomsten via de ludieke acties, dienstenveiling en andere activiteiten. Voor het kunstwerk zijn ondertussen eerste ideeën binnen gekomen en ze hopen deze op 11-11-’11 te kunnen presenteren.

Vanaf nu wordt er wekelijks meer bekend gemaakt en volgen ook langzamerhand de tips voor wie de nieuwe prins wordt op 11-11-’11. Heeft u zelf nog vragen of ideeën, schroom dan niet om deze kenbaar te maken aan de organisatie. Dit kan via prinsdermoesland@hotmail.nl!