2011 - Gemeentelijke onderscheidingen

Moeslands carnaval met Erewijn van start gegaan

In dorpshuis de Phoenix vond zaterdag de officiële start van carnaval plaats.
Zoals gebruikelijk werden de gemeentelijke onderscheidingen bij de erewijn uitgereikt.

Jan Danen – sinds 20 jaar actief betrokken bij Stichting Carnaval, waarvan 12 jaar als penningmeester, lid van het dagelijks bestuur en van diverse commissies binnen het carnavalsgebeuren;

Grad Loeffen – sinds 10 jaar bouwouder voor de clubs Goei Geknoei en Makt me Niks. Bouwlocaties zijn erg hard nodig en het Moesland is dan ook blij met deze bouwouder, die er op deze manier voor zorgt dat de jeugd kan blijven bouwen;

Jan van Ballegooij – al 15 jaar Hoffotograaf in het Moesland en daarvoor bij alle activiteiten aanwezig. Zijn foto’s zijn ieder jaar te bewonderen tijdens de fototentoonstelling. Tevens is hij lid van de commissie krant, waarvoor hij de foto’s levert.

Na het officiële gedeelte volgden optredens vanuit de drie dorpskernen. Het Moeslandse Jeugdcarnaval presenteerde zich met een vrolijke gardedans van de Huppelpupkes en muziek van hun eigen Jeugdhofkapel Toeter mar Henne. De Jeugdraad van Elf bereidde met allerlei carnavalsingrediënten een heus carnavalsmaal.

Burgemeester Doorn, na het afdoen van haar ambtsketen nu gewoon Willy Doorn, zorgde voor hilariteit met haar act als Lucy Fer die, samen met haar trouwe viervoeter Fikkie, is overgebleven na de fusie van de brandweer in het BLUV. Op haar oude, rode dienstfiets probeert zij als ZZB-er de brandjes in Landerd te blussen. Dit leverde mooie woordspelingen op.

Het slotwoord van deze middag was voor de voorzitters van de drie carnavalsverenigingen, die samen op zoek zijn naar vrijwilligers en herders voor het carnaval. Hoewel ludiek gebracht, was de boodschap duidelijk. Aanmeldingen heel graag ná de carnaval.

Daarna volgde nog een geweldige muzikale afsluiting van de Moeslandse Hofkapel en het Kelerijkse Ôngerakt, die gebroederlijk deze hele middag aan elkaar speelden. Carnaval 2011 ging hiermee officieel van start.