Harrie Jans Ere-Moeszak 2007

Harrie Jans Ere-Moeszak 2007

Afgelopen zaterdagmiddag, 10 februari, vond in de Phoenix in Schaijk weer het jaarlijkse carnavalsbal van de KBO plaats.
Het was een gezellige en goed bezochte middag die van start ging met Prins Teun, Prinses Meike, hun gevolg en Jeugdhofkapel “Toeter mar Hènne”. Er volgden diverse optredens van de Huppelpupkes en de Jeugdcarnaval, welke laatste zich presenteerde als kabouters. Om half 4 was het de beurt aan Prins Ed dun urste met zijn gevolg. Een geweldig optreden van Theke (Theo Potjes) in zijn wijnton, een prachtige showdans en gardedans van de prinselijke dansgarde. Martje, leidster bij de dansgarde, danste om een opengevallen plek op te vullen, perfect mee bij de showdans!!

Doortje Bekkers had een mooi lied geschreven dat, voorgezongen door Jeanne Brands en Theo Potjes, al snel door de hele zaal werd meegezongen!
Ook CV De Schuimkragen was van de partij om het winnende lied “Menne jas” nogmaals te laten horen.
Hoogtepunt van deze middag was de huldiging van de Ere- Moeszak.
Dit jaar kwam deze onderscheiding Harrie Jans toe!!
Een man die zich op heel veel gebieden inzet voor de ouderen en voor het carnaval in ons Moesland, al jaren bouwouder is en sinds jaar en dag de muziek en het geluid verzorgt op deze KBO-middag en daarnaast enorm veel doet voor de KBO, kortom: zéér verdiend! Harrie proficiat!!!
De Hofkapel zorgde door hun enthousiast gespeelde muziek dat de voetjes veel óp en ván de vloer kwamen!!
Dat ze bij de Hofkapel, behalve goede muziek maken, óók nog kunnen zingen bewezen Frans Zwaans, Twan van Heesch en Antoine Banken met hun liedjes!!

Tot slot verzorgde de dansgroep van Anke en Marieke nog een prachtig en vertederend optreden. Mooi om die kleintjes al zo te zien dansen, dat belooft wat voor de toekomst!!
Daarna was het tijd voor de traditionele afsluiting met een heerlijke kop snert!
Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige middag, die perfect was geregeld en verzorgd door de commissie van het KBO!