Lid van Ut Wurd Wa tekent profcontract bij Racing Genk

Lid van Ut Wurd Wa tekent profcontract bij Racing Genk

Voetballer Erik van der Ven (18) uit Schaijk, lid van Ut Wurd Wa, heeft een drie jarig contract getekend bij het Belgische Racing Genk, een topclub die momenteel bovenin meedraait in de Belgische Eerste Klasse. Ook de club van de succesvolle Nederlandse trainer Sef Vergoossen, die het vorig seizoen nog Roda JC uit Kerkrade trainde.

Erik, die in de A1 van PSV voetbalde, werd door de scouts van Racing Genk al verschillende malen gevolgd wegens zijn opvallend goede spel bij PSV. Had Erik bij PSV een meer verdedigende taak als voetballer, bij Racink Genk ziet men hem als toekomstig spelverdeler centraal op het middenveld, waar hij in het Belofte-elftal terecht komt. Dit team is een soort tweede elftal van de club, waarin 18, 19 en 20-jarigen spelen. Men kiest bij Racing Genk duidelijk voor jong getalenteerde spelers, wat ook in het eerste elftal geambieerd wordt, want daar is de gemiddelde leeftijd 20,8 jaar. Het is juist deze flexibele, jonge sportieve doorstroming die Erik erg aanspreekt bij de Belgische vereniging.

Erik heeft bijna 8 jaar bij PSV gevoetbald en kwam reeds 8 maal voor het Nederlands Jeugdelftal uit. Als DAW D1-speler vertrok hij naar Eindhoven om zijn voetballend talent verder te ontwikkelen. Dat lukte prima, want hij stootte zonder omwegen direct als eerste-jaars door naar de A1. Men bood hem een contract aan, maar Erik koos uiteindelijk voor Racing Genk, terwijl ook Anderlecht nog duidelijk interesse toonde.

Erik heeft het bij PSV fantastisch naar zijn zin gehad. De begeleiding en de organisatie waren naar eigen zeggen zeer goed. Nu volgt de reis naar Genk, zo’n pakweg 150 km, wat ongeveer 2 uur rijden is. Te lang om steeds naar Schaijk te reizen, daarom komt Erik in een gastgezin aldaar, waar tevens een zoon van de familie bij Racing Genk voetbalt.