Stichting Carnaval De Moeslanden

Uitslag poll is de jury goed geregeld?

Over twee weken weten we wie de winnaar van de Grote Moeslandse optocht is. Eén ding is zeker; de jury zal niet als winnaar uit de bus komen. De uitslag van de jury-poll is als volgt:

  • Ja 55 stemmen 36%
  • Nee 120 stemmen 64%

Er werden ook verschillende meningen gegeven:

  • Ik vind dat de verdeling van de punten voor beweging, afwerking enz. nergens op slaan. Als je eerste wordt krijg je bijvoorbeeld voor bewegingen veel punten (30) terwijl andere wagens mooiere bewegingen hebben en minder punten krijgen. Hetzelfde geldt voor afwerking en de rest ook. Dan moet de jury maar gewoon een algemeen punt geven en niet alles gaan verdelen.
  • Je zal maar jury zijn!! Ik zou het niet willen hoor! Petje af voor wat ze doen
  • Ik weet, toevallig, van eerdere ervaringen dat bij het opstellen de uitslag al voor 99% vaststaat. Verklaar anders maar eens dat wagens die halverwege de optocht een pop verliezen, of waar een beweging afbreekt, toch in de top 10 kunnen komen? Dat lijkt me sterk, als tijdens een Formule 1 wedstrijd een auto uitvalt met pech, dan wordt deze wagen toch ook geen prijswinnaar alleen vanwege het feit dat zijn wagen bij de start mooi stond te blinken?

Het blijft een heet hangijzer; de jury. De redactie is overigens wel van mening dat het de laatste jaren beter is geworden.Maar elke deelnemer heeft een eigen mening en kijkt naar andere dingen. En dat maakt de jurering van een Schaijkse optocht onvoorstelbaar moeilijk.

Er is weer een nieuwe poll opgezet. De vraag is:
Maken de nieuwe clubkes wagens van een hoog niveau? Onderbouw je mening!