Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Ik weet, ik weet, wat jij niet weet en da is?

Allerurst wil ik stil stoan bè dizze Smoesproat kollum. Di is de 50e die ik schrijf. In 2009 begonne as grap en nou nie mèr weg te denke in ut Moesland . Màr nou seurieuzere zaake. Mèrrege is ut zöeweit. Dan hen we unne neije prins vur de kommende tweej joar. Wie oh wie zal ut worre. Ik wit ut nie mèr. De Noam van Mark vd Bogeart en Koen van Dongen hur ik ôk zöe her en der. Ôk de noam van Bart Bongers wurd steeds sterker. Zelf hè ik ôk nog Ton Hommeles in gedachte. De volgende noamen kunnen vergeete. Alex en Twan (te druk mi Stichting en werk), Jan (te druk met werk en jeugdcarnaval), Sjef en Djarek (zijn echte wagebouwers en doaruit goan ze de neije prins nie hoale). Dan blèft er un klein gruupke over. Men top 3 in willekeurige volgorde: Koen Verharen, Tom Hommeles en Bart Bongers. Echter kreeg ik via, via, via een anonieme bron un fotooke mi de vraog. “we hebbe ut over un prinspaar mar? Tja nou twijffel ik wèr. Zou moi zèn. Maikel of Bert bij M&M.

Zotterdag 11 november um 11.11 uur weete we ut. Ik schrijf stukskes wà onder un vergroetglas ligt. Ik schrijf wà ik hur, zie, proef en vuul. Soms mi un krieties noot en soms mi un knipoog en soms om te steuke. Zöe ôk In men vurrige kollum wor ik schreef over de wintersloap van de stichting. Di hè alles te maake umdà ik en meedere veine dà er tewennig tips vrijkomme. Di hè nix te maake mi dà de stichting nix dut. integendeel zelfs. Hiel veul respect vur wà iedereen binne de stichting dut. allènnig màr lof ehhh Moes doar vur.

houdoe,

Smoesproat

Deel dit met anderen