Carnavalsoptocht Schaijk – 1968

Nog steeds regeert Prins Theo I over het Moesland en gaat daarbij dan ook voorop in de polonaise. Maar daarbij wordt hij gelukkig bijgestaan door grootvorst, adjudant, hofnar, raad van Elf, hofkapel en zeker ook de dansgarde.

Die dansgarde vormt enerzijds de aankleding bij diverse gelegenheden alsook op de prinsenwagen, maar door hun garde-/showdans vormen zij ook vaak een wervelende blikvanger waar menig carnavalhart sneller van gaat kloppen. Door hun aankleding is het niet altijd gemakkelijk om ze te herkennen. Maar na het dansen is het vaak ook even uitblazen, want enkele dagen carnavallen vergt toch veel energie.

Dat de bonte stoet, die de optocht vaak al is, zich ook leent als buidsstoet was in dit jaar nieuw. Is het een deelnemer aan de optocht? Of trouwt er iemand op Moesmaandag? Of is er een nieuwe auto gekocht en mag deze hier geshowd worden?

De tiende carnavalsoptocht van Schaijk. Van deze optocht zijn geen uitslagen bekend. Eveneens zijn de namen van de clubs niet bekend.

Mocht je dit wel weten, of je kent iemand die dit weet, schroom dan niet om contact met me op te nemen; info@deoptocht.nl.

 

Deel dit met anderen