Drukbezochte Goapmèrrege in het Moesland

Drukbezochte Goapmèrrege in het Moesland

Het is tegen tien uur dinsdagochtend als de eerste bezoekers zich al melden voor de Goapmèrrege in het Moesland. Tijdens deze Goapmèrrege kunnen alle bezoekers de mooiste Moeslandse wagens rustig bekijken onder het genot van een drankje en een hapje. Ook worden alle jubilerende carnavalsclubs nog eens in het zonnetje gezet.

En dit keer letterlijk, want de zon schijnt volop wat een extra feestelijk en vreugdevol tintje aan deze ochtend geeft. Als eerste mag de winnaar bij de wagens de grote Moeslandse Ereschaal in ontvangst nemen: CV dwsg De Wulpse Hertjes. Met maar twee punten verschil met CV Goei Gekoei wist de club van Prins Djarek d’n Urste beslag te leggen op de eerste plaats met hun praalwagen waarin zij enkele hoogtepunten van 66 jaar Moeslandse optochten tot uitdrukking brachten.

Daarna de jubilea van maar liefst dertien lokale carnavalsverenigingen. Als eerste wordt CV De Dikke Ria’s gehuldigd. Zij bestaan elf jaar. Daarna zijn er maar liefst zeven clubs die een tweeëntwintig jarig jubileum vieren: De Vroege Ploeg, Duk Te Loat, Ge Doet Mar, Gek Gekwek, Goei Toei, Ons Clubke en Tis Wa. Zij krijgen allemaal een prachtige tegel aangeboden die na afloop van deze ochtend in de ‘Walk of Moesland’ worden vereeuwigd.

Vervolgens twee drieëndertig jarige verenigingen: Ut Lûpt en Ut Wier Tijd. Maar dan zijn er nog twee clubs die maar liefst vierenveertig jaar bestaan: Auwzum en Klore Kwats. Al deze verenigingen trakteren de bezoekers op een lekker borreltje of een smakelijk hapje, variërend van pannenkoeken, broodjes knakworst, broodjes pulled pork tot gebakken balkenbrij. Heerlijk! En ook het springkussen voor de kleinsten ontbreekt niet.

Drukbezochte Goapmèrrege in het Moesland