Moeslands dansfestival 2024 groot succes

Moeslands dansfestival 2024 groot succes

Na succesvolle voorgaande edities werden op zondag 29 januari 2024 alle verwachtingen overtroffen. In totaal namen maar liefst 228 enthousiaste dansers en danseressen deel aan het Moeslands Dansfestival, met 39 indrukwekkende optredens en vertegenwoordiging van 10 verschillende verenigingen! De zaal van de Raaf was prachtig versierd en voorzien sfeervolle lange tafels en stoelen, waardoor alle toeschouwers comfortabel hun vereniging konden aanmoedigen. Het publiek in de zaal genoot met volle teugen, applaudisseerde en juichte enthousiast.

De middag is gestart met de categorie gardedansen voor groepen bestaande uit minioren, junioren A, junioren B en senioren. Hierop volgden de showdansen met dezelfde categorieën, waarbij de verschillende verenigingen, thema’s en kostuums werkelijk schitterden.

Dit jaar hadden we niet één, maar twee getalenteerde presentatoren. Grootvorst Joost Geurts van Kessel en Maik Jansen namen de leiding in de presentatie. Hun fijne interactie zorgde ervoor dat de middag soepel aan elkaar is gekletst. De jury bestaande uit Astrid, Jeanette, Engela en voorzitter Elly. Zij hadden geen eenvoudige taak, maar slaagde er opnieuw in om de punten eerlijk te verdelen. Vervolgens ontvingen alle dansers en danseressen een welverdiende medaille en zijn de prijzen uitgereikt;

In de categorie gardedansen;

Minioren;
CV Dijkvelders (Ewijk), Mini Dreamers
CV de Zandkruiers (Velp), Zandkruimels
CV de Blauwkoppen (Wijchen), Blauwkupkes

Junioren A;
CV de Torenuilen (Puiflijk), Mini-stars
Moesland (Schaijk), Huppelpupkes
Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval Mini en grote garde

Junioren B;
Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval Grote garde
Moesland (Schaijk), Dansgarde Smaragd
CV de Zandkruiers (Velp), Zandlopers en De Foekepot, ut Germelaand (Mill) Germerinnekes

Senioren;
CV de Torenuilen (Puiflijk), Dancing Stars
CV Dijkvelders (Ewijk), Great Dreamers
De Knoerissen (Uden), Dansgarde de Knoerissen

Showdans

Minioren;
Wurmesoppers (Bergharen), Wurmendancers Maxi’s
De Kelestropers (Reek), Showgroep
CV Dijkvelders (Ewijk), Mini Dreamers

Junioren A;
CV de Blauwkoppen (Wijchen), Blauwkupkes
CV Dijkvelders (Ewijk), Young Dreamers
De Kelestropers (Reek), Raapsteeltjes

Junioren B;
Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval Grote garde
CV Dijkvelders (Ewijk), Teen Dreamers
Moesland (Schaijk), Prinselijke dansgarde Calciet en Smaragd

Senioren;
CV de Torenuilen (Puiflijk), Dancing Stars
CV Dijkvelders (Ewijk), Great Dreamers

Al met al mag de commissie terugkijken op een uiterst succesvol festival. Dit vijfde jaar was meer dan geslaagd en geeft absoluut de motivatie om volgend jaar, op 9 februari 2025, opnieuw een groots Moeslands Dansfestival te organiseren.