Schaijk komt massaal in actie tijdens ‘24 uur voor Zoë’

Schaijk komt massaal in actie tijdens ‘24 uur voor Zoë’

Schaijk staat van vrijdag 22 december 16 uur tot zaterdag 23 december 16 uur een etmaal lang volledig in het teken van de actie ‘24 uur voor Zoë’. Tijdens de actie, een initiatief van carnavalsvereniging Ge Wit Oit Noit (GWON) in het kader van 3FM Serious Request, springt Schaijk 24 uur lang massaal op de bres voor dorpsgenote Zoë, die lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS. Arena nam vrijdagmiddag een kijkje in en rond dorpshuis De Phoenix, waar honderden Schaijkenaren zich op hartverwarmende wijze inspannen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS.

Zoë is 33 jaar en woont samen met haar man Geert en zoontje Florian in Schaijk. Toen ze net drie maanden moeder was, kreeg ze te horen dat ze ALS heeft. ALS is een dodelijke spierziekte met een gemiddelde levensverwachting van slechts drie tot vijf jaar. De klachten begonnen bij Zoë in haar linkerhand, naarmate de tijd verstrijkt merkt ze ook uitval van spieren in de rest van haar lichaam en inmiddels wordt ook het spreken moeilijker. “We willen onze vriendin Zoë en haar gezin een hart onder de riem steken en daarnaast hopen we met onze actie een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar de onmenselijke ziekte ALS”, geven de initiatiefnemers aan. “Daarom komen we in Schaijk vandaag en morgen met elkaar in actie voor Zoë en de overige 1.500 ALS-patiënten in Nederland.”

Activiteiten voor jong en oud
In en rond dorpshuis De Phoenix vinden vrijdag en zaterdag allerlei leuke en sportieve activiteiten plaats voor jong en oud. Vrijdagmiddag om 16 uur ging de actie van start met een ‘vrijmibo’. De kids konden tussen 16 en 19 uur hun hart ophalen met allerlei leuke spelletjes en knutselactiviteiten. Verder zijn er doorlopend (dans)optredens en wordt er een kerstbingo gehouden. In de biljartzaal werken tientallen dorpelingen zich in het zweet op hometrainers om geld bij elkaar te fietsen voor het goede doel.

Sportieve uitdagingen
Morgen, op zaterdag 23 december, kun je deelnemen aan diverse sportieve uitdagingen. Van spinnen, boksen, bootcamp- en HITT-trainingen tot een mountainbike- en taekwondoclinic. En van yoga-, Tai Chi- en mindfullness-sessies tot een wandeling met een natuurgids. Alles om geld in te zamelen voor het goede doel. Verder is er die dag van 11 tot 14 uur een gezellige kerstmarkt. De kerstknutselwerkjes van alle basisschoolkinderen worden tentoongesteld en kunnen voor een klein bedrag worden gekocht. Daarnaast zijn er verschillende kerstkraampjes met onder andere zelfgemaakte kerststukjes, kaarten en koekjes. Om 14 uur start een grote goederen- en dienstenveiling en daarna vindt de ontknoping plaats en wordt bekendgemaakt welk bedrag er in 24 uur is opgehaald.

Kijk voor het volledige programma van de actie ‘24 uur voor Zoë’ op www.schaijk24uurvoorzoe.nl. Op deze website kun je tevens een bedrag doneren voor Stichting ALS.

Schaijk komt massaal in actie tijdens ‘24 uur voor Zoë’

Schaijk komt massaal in actie tijdens ‘24 uur voor Zoë’

Schaijk komt massaal in actie tijdens ‘24 uur voor Zoë’

Bron en foto’s: Arenalokaal