Het archief van carnaval Schaijk is weer aangevuld

Archief van carnaval Schaijk aangevuld

Het archief van carnaval Schaijk is weer aangevuld met mooie dingen. Afgelopen week ontving ik een appje van Peter Klievink of ik de steek van Cor Danen zou willen hebben voor het archief. Peter kent me en die weet dat ik eigenlijk nooit spullen voor het archief af sla, nu dus ook niet.

Zondag was het zover; Peter kwam de steek brengen en een schoenendoos die behoorlijk zwaar was. Een extra verrassing dus! De schoenendoos zit vol met onderscheidingen, medailles en hele leuke ‘hebbedingen’ uit het Moeslands carnavalsverleden.

Medaillespiegel
Op de website staat al een medaillespiegel en een onderscheidingenpagina. Die laatste wordt nog uitgewerkt per jaar met foto’s van de uitreikingen van deze onderscheidingen, maar ook komt er een overzicht met welke medailles er in het Moesland zijn uitgereikt. Het is mooi om te zien dat er van één onderscheiding in de loop der jaren er zoveel verschil in zit. OP dit moment zit ik nog in 2 projecten voor het 66 jaar Moesland en die hebben uiteraard voorrang.

Cor Danen
De steek die voor het archief is, is van oud raadslid Cor Danen. Cor overleed op 3 mei 2015. Hij was jarenlang de penningmeester van Stichting carnaval de Moeslanden. Dankzij zijn familie is het archief weer een stukje rijker geworden. Dank daarvoor.

Cor Danen overleden

Henk Schulte
Zo is ook het hesje van Henk Schulte nu in het bezit van het archief. Het hesje wat Prins Hendrik II in zijn periode droeg als prins in 1997 en 1998.
Een waardevol item wat goed bewaard blijft.

Het archief van carnaval Schaijk is weer aangevuld

Tevens een mooie gelegenheid om iedereen op te roepen om te kijken of jezelf ook nog wat mooie dingen hebt voor het archief. Je mag me altijd mailen en/of appen om dit door te geven. Wij (Sandra van Druten en René Derks) zijn er erg blij mee.