Oud Adjudant Gerrit van der Zanden overleden

Oud Adjudant Gerrit van der Zanden overleden

Eén van Moeslands bekendste adjudanten is 1 juni overleden. Een echte carnavalsman met een grote liefde voor het Moesland is niet meer. Gerrit van der Zanden werd 74 jaar.

Gerrit en zijn vrouw Sjan wonen in de Beatrixtraat (de Zwabberstraat) als zij lid worden van carnavalsvereniging de Zwabbers. Verschillende jaren wordt er met veel plezier door het hele gezin deelgenomen aan de Moeslandse optocht. Het vuurtje voor het carnaval werd echt ontstoken als Gerrit in 1982 lid wordt van de Raad van 11. Niet lang daarna kreeg hij de rol van Adjudant toegewezen.

Van 1983 tot en met 1995 was Gerrit Adjudant van Stichting Carnaval de Moeslanden. Een taak die veel energie en inzet vereist maar een functie die Gerrit op het lijf geschreven was. In al die jaren heeft hij samen met Mari van der Heijden, Hans Vaneker en Paul Bekkers deze opdracht met verve uitgevoerd.

Gerrit was een man waar op gebouwd kon worden, zo zat hij in diverse commissies naast zijn drukke rol als Adjudant. Gerrit stond niet graag op de voorgrond, maar genoot volop van de mensen en de verschillende activiteiten in het Moesland. Carnaval en feesten was iets waar hij enorm van genoot, hij was een echte feestneus.

Onderscheiden
Zijn inzet voor het Moeslands carnaval werd ook daar anderen gezien en Gerrit is daarvoor dan ook regelmatig in het zonnetje gezet. Zo kreeg hij een gemeentelijke onderscheiding in 1985, 1987 en 1995. Een orde van verdienste in 1983 en 1992. Met het ontvangen van de Zilveren moestop in 1987 werd nogmaals duidelijk dat Gerrit een man was met een echt Moeslands carnavalshart.

Oud Adjudant Gerrit van der Zanden overleden

Duk ‘r Be
Na zijn afscheid van de Raad van 11 in 1996 is Gerrit samen met Sjan bij carnavalsvereniging Duk ‘r Be gegaan. Deze club bestaat met name uit oud leden van Stichting Carnaval de Moeslanden en hebben tot en met 2004 deelgenomen aan de optocht.

Ik wil de kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Oud Adjudant Gerrit van der Zanden overleden