Goei Geknoei wint optocht Schaijk 2023

Goei Geknoei wint optocht Schaijk 2023

Goei Geknoei wint optocht Schaijk 2023 voor de derde keer. Drie keer heeft Goei Geknoei nu de optocht van Moesland gewonnen. Met hun thema “Moesland Showtime” werden ze de winnaars bij de wagens. DGUW Gruwelijk Locht pakte de tweede plaats met een grote wagen waarvan echt alles bewoog en een genot was om naar te kijken. Mooi dat cv Ge Kekt mar de derde plek pakte en ook nog eens de winnaar werd van de felbegeerde Lasniebokaal.

Lange optocht
Het duurde allemaal ontzettend lang, de stoet trok langzaam door de straten van Schaijk. Het publiek was wederom met vele duizenden aanwezig om te genieten van alle pracht en praal. Zo liepen er 14 wagens, 9 grote loopgroepen, 19 kleine loopgroepen en 7 individuelen mee.

Bij de grote loopgroepen ging het tussen Ut Wurd Wa en de Schuimkragen. Voor de Schuimkragen was het de 44e keer dat ze deelnamen aan de optocht en deze keer ook met alle kinderen. Uiteindelijk trok Ut Wurd Wa aan het langste eind en pakten de eerste prijs. Een mooi moment tijdens de prijsuitreiking was het minutenlange applaus voor Pieter, Yvon en Nomi. Erg indrukwekkend.

Kleine loopgroepen
Maar liefst 19 deelnemende kleine loopgroepen fleurde de optocht op en uiteindelijk ging het tussen Duk Te Loat en De Twedde Leg. De kriebelbeestjes van de Twedde Leg werden voor het eerst in hun bestaan eerste en dat werd gevierd met confetti. Er was sowieso erg veel confetti, met name de club van de Prins (Krek Gek) wist er wel raad mee.

Individuelen
7 Individuelen met dit jaar een nieuwkomer: Figo Frenabis, ofwel Bas Griffioen. Met zijn tijdmachine pakte hij op overtuigende wijze de eerste plaats.

Alle uitslagen van de optocht van 2023 kun je hier terug lezen.