Henk van Summeren overleden

Henk van Summeren overleden

Henk van Summeren is op 64-jarige leeftijd overleden op 6 december 2022.
Henk was al geruime tijd ziek, nadat hij in de afgelopen jaren meerdere keren wist te herstellen van de ernstige ziektes waar hij mee te maken kreeg. Deze keer mocht dat helaas niet meer zo zijn.

Dat Henk een passie voor carnaval (en met name de optocht) had was wel duidelijk. Henk was lid van carnavalsvereniging Noit Nix en heeft daar altijd met heel veel plezier aan de bouw van wagens gewerkt. In die tijd leerde hij ook zijn vrouw Ria kennen. Nadat ze getrouwd waren gingen ze verhuizen naar de Beatrixstraat. De straat waar carnavalsvereniging de Zwabbers huisden.

Henk en Ria werden lid van de Zwabbers en hebben daar veel plezier aan beleefd. Bouwen tot in de late uurtjes en voor de optocht even een neut en dan meedoen met de grote optocht.

In 2004 werd Henk lid van de raad van 11 van Stichting carnaval de Moeslanden en heeft zijn lidmaatschap met veel toewijding tot 2014 vervuld. Henk was lid van de technische commissie, reservechauffeur van de Prinsenwagen, actief betrokken bij het oprichten van een nieuwe bouwloods voor Jeugdcarnaval. Lange tijd was hij, samen met Ria, verantwoordelijk voor de organisatie van de braderie.

Maar zijn grote passie was de commissie optocht. Dit was tot op de dag van vandaag zijn ding. De bouwbezoeken, ervaringen uitwisselen met de bouwers, de vergaderingen en de optocht zelf.

Voor zijn inzet heeft Henk van Summeren dan ook verschillende onderscheidingen gekregen:

2005 Prinselijke onderscheiding van Prins Frank I (Frank de Vent)
2007 Orde van Verdienste van Prins Ed I (Ed van der Heijden)
2018 Prinselijke onderscheiding – Prins Bart I (Bart Bongers)
2022 Prinselijke onderscheiding – Prins Twan I (Twan van Zandvoort)

In 2019 werd Henk onderscheiden als ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’ door toenmalig burgemeester Bakermans van de gemeente Landerd. Niet alleen
voor zijn inzet voor Moesland carnaval, maar ook voor stichting Ons Welzijn, Carrousel Groen van Brabantzorg, als bestuurslid van De Fuik en voor Stichting de Viervoeter.

Ik ken Henk als een betrokken en positief persoon met een rustig karakter. Een fijne man om mee te mogen werken en ik ben blij dat ik hem heb mogen kennen. Het Moesland raakt wederom een Moeszak kwijt met een groot hart voor de carnaval en met name de Moeslandse optocht.

Namens het Moesland wil ik Ria, familie en vrienden erg veel sterkte wensen met dit verlies.