Mari van der Heijden overleden

Mari van der Heijden overleden

Na een kort ziekbed is raadslid Mari van der Heijden op 79-jarige leeftijd overleden.

Mari raakte al op jonge leeftijd besmet met het carnavalsvirus. De eerste prins van het Moesland, Prins Tito de Rababbelzak (Piet van der Heijden) was een broer van Mari. Hier zag hij als jonge Moeszak het echte carnaval van dichtbij. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Mari hier actief zou worden.

In 1973 was het zover, Mari kwam bij Stichting Carnaval de Moeslanden als lid van de raad van 11.

Na twee jaar werd hij Adjudant en heeft dit tot 1979 in zijn eentje gedaan. Een flinke klus, aangezien de adjudanten in het Moesland een zeer verantwoordelijke functie hebben. Mari kreeg één jaar (1980 – 1981) hulp van Jan Franken en van 1982 t/m 1987 was hij samen met Gerrit van der Zanden het gezicht van het Moesland als adjudanten.

Zijn inzet voor het Moeslands carnaval als adjudant, lid van diverse commissies en de pronkzittingen kreeg Mari de volgende onderscheidingen:

1983 – Prinselijke onderscheiding
1985 – Zilveren Moestop
1986 – Prins eigen onderscheiding
1991 – Orde van Verdienste
1981, 1985, 1987 en 1996 – Gemeentelijke onderscheiding

Tijdens het 11-11 bal van 1996 (seizoen 1996-1997) nam Mari afscheid als lid van Stichting carnaval de Moeslanden. Dit betekende echter niet dat hij nu zou stoppen met het actief deelnemen aan de Schaijkse carnaval. Met vrienden uit de stichting werd carnavalsvereniging Dûk D’r Be opgericht. Met een kleine loopgroep werden nog verschillende optochten met veel plezier gelopen. Niet alleen de optocht, ook aan de pronkzittingen werd met veel plezier deelgenomen. Met mooie sketches werd het publiek letterlijk meegenomen in hun optredens. Het carnavalsvirus bleef fier overeind.

In 2018 bestond Dûk D’r Be 22 jaar en er wordt tot op de dag van vandaag genoten van het Moeslands carnaval in al zijn facetten.

Mari was een man van zijn woord, recht door zee en een echte clubman die gemist zal worden.

Ik wil (namens het Moesland) familie, kinderen, kleinkinderen en vrienden veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

Mari van der Heijden overleden Mari van der Heijden overleden