Pronkzitting Schaijk - 2020

Pronkzitting in weekend 6 en 7 mei

Nadat afgelopen week de alternatieve carnavalsdatum bekend werd gemaakt (13, 14 en 15 mei) heeft ook de commissie Pronkzitting aangegeven dat ze niet nog een jaar zonder pronkzitting kunnen. In overleg met het bestuur van Stichting Carnaval De Moeslanden, Protocol en de uitbaters van het Moesland is er voor gekozen om het weekend voorafgaand aan het nieuwe carnavalsweekend de pronkzittingen te houden op 6 en 7 mei.

De jeugdpronkzitting wordt in hetzelfde weekend gehouden, deze is op zondagmiddag 8 mei.

Grote tent
“De vorm wordt met de uitbaters nader besproken, maar er wordt gedacht aan een grote tent te benutten en zodoende in 1 weekend het Moesland van de prestigieuze Pronkzitting te kunnen bedienen”, aldus Jeroen van Zuijlen, streep van de commissie pronkzitting.. Volgens Jeroen zal het allemaal iets anders zijn dan anders, maar het belangrijkste blijft: een pronkzitting met artiesten.

Aanmelden artiesten
Er is nu een extra artiestenbijeenkomst gepland op 2 maart om 20.00 uur. Of dit live is of online is afhankelijk van de dan geldende coronamaatrdegelen. Mocht jij zin hebben om deel te nemen aan de Moeslandse pronkzittingen kom dan naar de artiestenbijeenkomst of geef je op bij Jeroen van Zuijlen.

Om weer in de stemming te komen kun je hieronder de pronkzitting van 2018 bekijken: