Carnavalsoptocht Schaijk 2017

Schôn Gekwakt vijfde in verkiezing

Omroep Brabant had ook een ‘wedstrijd’ uitgeschreven. Clubs uit Brabant mochten hun mooiste wagen inschrijven voor de verkiezing ‘Brabants Mooiste’. Er deden iets meer dan 100 wagens mee, wat natuurlijk geen afspiegeling is van wat er in al die jaren in heel Brabant is gemaakt.

Schaijk
Vanuit Schaijk hadden drie clubs de moeite gedaan om zich in te schrijven, Schôn Gekwakt met hun wagen uit 2017, Ut Nauwt Nie met hun wagen uit 2012 en jeugdclub Hatsikidee met de wagen van 2020.
Iedereen kon stemmen op hun favoriete wagen.

Uiteindelijk is Schôn Gekwakt op een mooie vijfde plaats terecht gekomen. Net als in Schaijk, daar werden ze ook vijfde.

De winnaars, De Zimkus uit Boemeldonk, waren zelf niet eens aanwezig bij de uitreiking van de prijs, die live werd uitgezonden. Afgevaardigden van de club waren ruim te laat bij de overhandiging. Dit zegt genoeg lijkt me.

Persoonlijk vond ik het een nietszeggende verkiezing, leuk voor Omroep Brabant maar voor de rest heeft het totaal geen meerwaarde. Dit had vele malen beter aangepakt kunnen worden. Mochten ze advies nodig hebben, dan hoor ik dat wel.