Eerste exemplaar Moesblad 2020 voor Prins Twan I en Prinses Manon I

Moesblad in afgeslankte vorm

De carnavalskrant, het Moesblad, zal dit seizoen in een afgeslankte versie verschijnen. Het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden heeft de commissie Moesblad verzocht om in 2021 toch een carnavalskrant uit te brengen, ondanks dat carnaval niet in zijn traditionele opzet door kan gaan.

“Met deze uitgave willen we alle Moeszakken en Moeszakkinnen een hart onder de riem steken in deze vervelende tijd die ook dan nog niet voorbij zal zijn. Corona mag ons dan beperken in onze fysieke contacten, met onze carnavalsharten kunnen we toch bij elkaar zijn en het carnavalsgevoel met z’n allen vasthouden”, aldus Peter Klievink namens de commissie.

Peter vervolgt “Het zal een Moesblad in afgeslankte vorm worden. In deze speciale editie willen we alle carnavalsclubs (en de jaarlijkse schrijvers) vragen een (heel) klein, origineel stukje aan te leveren waarin voor jullie club het met elkaar vieren van het Moeslands carnaval centraal staat. En we in deze kille coronatijd op die manier het hele Moesland op een warme manier aanspreken. Wij denken dan bijv. aan een limerick (5 regels) of een bijzondere quote, of een klein stukje tekst van ongeveer 5 zinnen. Eventueel met jullie logo, een foto of een andere illustratie”.

De deadline voor de krant is zoals ieder jaar op 1 december, clubs worden verzocht om hun bijdrage voor 22 november aan te leveren op krant@moesland.nl