Alternatief 11-11-bal in Schaijk

Alternatief 11-11-bal in Schaijk

De maatregelen omtrent het Coronavirus zorgen ervoor dat vele dingen in het dagelijkse leven aangepast worden of zelfs geschrapt. Zo ook het 11-11-bal in Schaijk. Stichting Carnaval de Moeslanden en Jeugdcarnaval Schaijk komen met een alternatief programma op de proppen.

Jeugdcarnaval gaat online
Jeugdcarnaval Schaijk heeft, zoals ieder jaar, een nieuw prinsenpaar. Deze worden in een volledig programma bekend gemaakt. Echter wordt dit van tevoren opgenomen en de film van het alternatief 11-11-bal wordt later uitgezonden.

Bij Stichting carnaval de Moeslanden wordt door Prins Twan I en Prinses Manon op ludieke wijze de opening van het nieuwe seizoen vorm gegeven. Hoe en wat wordt later bekend gemaakt.

Rest van het seizoen
Dat het seizoen van start gaat, zoveel is wel duidelijk. Hoe het nu verder gaat, met bijvoorbeeld de optocht, is nog in mist gehuld. In de omgeving vallen de carnavalsactiviteiten als dominostenen om. Berghem, Uden, Overlangel en Herpen hebben al aangegeven dat er geen optocht is.

Zo is in de gemeente Landerd, na overleg met burgemeester Bakermans, door Zeeland en Reek ook besloten om de optocht niet door te laten gaan. In het Moesland is tijdens de laatste clubvergadering besloten om op 30 november op deze vraag terug te komen en dan de knoop definitief door te hakken. Tot die tijd zullen we af moeten wachten en kunnen we alleen maar gissen. En dat is iets wat we juist niet moeten doen. Laten we van het beste uit gaan…