Pronkzitting Schaijk - 2006

Pronkzittingen Schaijk online

Het archief van Stichting Carnaval de Moeslanden bevat vele mooie foto’s en video’s van o.a de optocht, het 11-11-bal en de Erewijn. Van de pronkzittingen stonden alleen foto’s in het archief, de videobanden stonden nog in een stapel kratten bij de vergaderruimte achter de Piramide. Hoog tijd om deze digitaal te gaan maken en ervoor te zorgen dat ze voor altijd bewaard blijven.

Eigen pagina
De pronkzittingen verdienen een eigen pagina op deze site. Met zoveel artiesten, zangers en dansgroepen die ieder jaar opnieuw optredens verzorgen voor uitverkochte zalen. Zo gezegd zo gedaan, ik heb Jeroen van Zuijlen benaderd of hij de geschiedenis van de Moeslandse pronkzittingen op papier wilde zetten. Dat heeft Jeroen gedaan en zo is er veel duidelijk geworden van de historie van de pronkzittingen van Schaijk. Nu was het aan mij om alles te verzamelen en voor ieder jaar een pagina te maken.

Ik heb dit zo zo zorgvuldig mogelijk proberen te doen. Er zal ongetwijfeld een foutje inzitten, of misschien mis je iets. Mocht dat zo zijn, dan hoor ik dat heel graag. Als je leuke aanvullingen hebt dan heb ik dat nog veel liever 😉

Nou, tijd om te gaan genieten van 42 jaar Moeslandse Pronkzittingen. Veel plezier!