Organisatie Beleef Schaijk richt zich op 2021 en houdt leuke winactie

Organisatie Beleef Schaijk richt zich op 2021 en houdt leuke winactie

Het had één groot feest moeten worden, de tweede editie van Beleef Schaijk. Vanwege het Coronavirus kon het evenement in het weekend van 20 en 21 juni dit jaar echter niet doorgaan. Een fikse tegenvaller voor de organisatie die, verdeeld over verschillende werkgroepen, al sinds de herfst druk in de weer was. De tweede aflevering van het dorpsfeest staat nu in de planning voor 19 en 20 juni 2021.

“Door het Coronavirus moeten we sowieso een jaar extra wachten tot we mogen uitpakken met het vervolg op het eerste dorpsfeest, dat we in 2019 samen met veel Schaijkenaren hebben georganiseerd”, zegt Joost Geurts van Kessel, voorzitter van stichting Beleef Schaijk.

De organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten en is inmiddels alweer bezig met het uitstippelen van de mogelijkheden voor volgend jaar. “De datum is in ieder geval al bekend, namelijk 19 en 20 juni 2021. De kick-off van de zomer”, zegt secretaris Mark Steetsel. “We hopen natuurlijk op mooi weer, net zoals nu het geval is. Het is best schrijnend om te zien dat het zo’n mooi weer is op het moment dat eigenlijk het feest had moeten losbarsten.”

Spektakel
Samen met de werkgroepen was het bestuur van Beleef Schaijk druk bezig om wederom een spektakel neer te zetten. “De tenten en alle andere faciliteiten waren al zo goed als geregeld toen het Coronavirus toesloeg”, vertelt bestuurslid Roland Schouten. “Gelukkig hadden we nog niets contractueel vastliggen. Corona betekent een strop voor veel branches en had ook ons financieel gezien flink pijn kunnen doen. Gelukkig bleef dat nu uit en kunnen we volgend jaar dus verder.”

Ludiek idee
Omdat alles op dit moment stilligt heeft het bestuur een ludiek idee uitgewerkt en een herinnering van de laatste editie van Beleef Schaijk in het centrum geplaatst (foto). “Zo’n visuele herinnering brengt het evenement onder de aandacht en laat men teruggaan naar de tijd dat hier op deze plek een geweldig mooi feest was met een mooie sfeer”, zegt bestuurslid Tobias Lange. “Het feest vorig jaar duurde twee dagen lang, maar qua beleving was de zaterdagavond, met de opening van het nieuwe centrum en de feestavond, natuurlijk het meest genieten. We waren binnen de kortste keren uitverkocht en de run op tickets was enorm”, vult bestuurslid Luuk van Heereveld aan.

Win exclusieve weekendtickets
Om mensen alvast warm te maken voor de komende editie heeft het bestuur, naast die mooie visuele herinnering, een leuke actie opgezet. Mark Steetsel: “Iedereen die op de foto gaat met zijn/haar beste vriend(in) op het plein voor het doek (natuurlijk met inachtneming van de 1,5 meter-regel), deze foto op facebook plaatst én Beleef Schaijk erin tagt, maakt kans op 4 x 2 exclusieve weekendtickets. De winnaars worden binnen enkele weken bekendgemaakt via social media.”
Iedereen die het lastig vindt via social media een foto in te sturen mag deze ook, voorzien van je naam en telefoonnummer, in de brievenbus doen bij Tobias Lange aan de Runstraat 7 in Schaijk. Zo kun je alsnog meedingen naar die leuke prijs en hoef je geen moment te missen van het dorpsfeest op 19 en 20 juni 2021 in het centrum van Schaijk.

Bron: Arenalokaal