Optocht Schaijk 2019

16 Wagens in Moeslandse optocht

Als DGUWGruwelijk Locht zich nog inschrijft voor de Moeslandse optocht dan komen we dit jaar uit op 16 wagens, 9 grote loopgroepen, 17 kleine loopgroepen en 12 (waarvan 2 dubbele deelname’s van Gijs van der Linden en Joost Megens) individuelen. Dat is echt een heel mooi aantal deelnemers waar we als Moesland alleen maar trots op kunnen zijn.
Kijk hier voor de complete lijst van inschrijvingen tot nu toe. Inschrijven kan overigens nog 7 dagen! Dat kan via deze link.

Kleine groei
Waar stiekem werd gedacht aan wat minder wagens dit jaar is er toch een kleine groei van 2 stuks. Opvallend is dat het vooral ‘oude garde’ is die deelneemt aan de categorie wagens. Uitgezonderd is cv Ge Kêkt Mar die dit jaar voor het eerst deelneemt bij de wagens. Ook Kek Nou Es (2e deelname) en Net Zat (3e deelname) zijn twee jeugdige clubs die goed bezig zijn en ieder jaar willen groeien op de ranglijst. Het zou mooi zijn als er meer jeugdclubs opstaan om een wagen te gaan bouwen voor de Schaijkse optocht. Vanuit Stichting Carnaval wordt er in ieder geval alles aan gedaan om de jeugd te stimuleren om te gaan bouwen, daar ligt het niet aan.

Loopgroepen
Ook de loopgroepen zijn weer ruim vertegenwoordigd, zowel de grote als de kleine. Wat ook opvalt is dat de categorie ‘individuelen’ ieder jaar toeneemt. Waar Jan Vos jaren geleden vroeg om meer concurrentie, lijkt deze categorie nu definitief op de kaart gezet te zijn met vele deelnemers.

Al met al belooft het een hele mooie optocht te worden. Nu maar hopen dat het weer ons goed gezind is, dat hebben we wel verdiend dacht ik zo.