Start gemaakt met afschaffen startgeld

Start gemaakt met afschaffen startgeld

Tijdens de laatste clubvergadering van Stichting Carnaval de Moeslanden was één van de agendapunten het afschaffen van het startgeld. Het afschaffen van het startgeld zou een besparing van ruim 6.000 euro betekenen en dat geld kan Stichting Carnaval de Moeslanden goed gebruiken, met name door het wegvallen van de Braderie en het Zomercarnaval. Ook diverse prijsstijgingen spelen een rol in deze beslissing. Er zijn ondertussen wel nieuwe initiatieven voor extra inkomsten zoals Schon Pekske en Beleef Schaijk en die zullen ook extra inkomsten moeten zullen gaan opbrengen.

Over de carnaval heen getild
De vergadering was het eens om het startgeld per direct af te schaffen. Echter de commissie optocht hield dit tegen en voorzitter Maarten Hendriks heeft toen kenbaar gemaakt om het afschaffen over de carnaval heen te tillen en het startgeld af te schaffen in 2021. De reden dat het werd tegengehouden lag in het feit dat sommige clubs hun begroting al op orde hadden en dat er door het afschaffen een gat in de begroting zou kunnen ontstaan.

Mailtje commissie optocht
Nu hebben alle clubvertegenwoordigers een mailtje gehad van de commissie optocht. Daar wordt in gemeld dat er op verzoek wel startgeld wordt uitgekeerd. Als de commissie geen reactie heeft gehad voor 24 februari dan krijgt de desbetreffende club geen startgeld.

Het ‘overgebleven’ startgeld wordt met name gebruikt voor jeugd- en jongerencarnaval.

In de loop der tijd zal er ook gekeken worden naar het medaillebeleid. Met name de uitreiking van de medailles tijdens de prijsuitreiking van de grote optocht is een flinke kostenpost. Bij jeugdcarnaval blijven de medailles gehandhaafd.