Geniet in de verwarmde Moestempel van de grote optocht

Geniet in de verwarmde Moestempel van de grote optocht

Wie slecht ter been is of niet lang kan staan, maar toch graag wil genieten van de Moeslandse optocht, kan weer gebruikmaken van de Moestempel. Dit is een beschutte en comfortabele plek om de stoet van kleurrijke carnavalswagens te aanschouwen. De locatie is dit jaar nieuw. De overdekte tribune wordt aan het Kapelanieplein neergezet. Naar verwachting passeert de optocht vanaf 14.30 uur.

Loopgroepen, wagens, muziekkapellen, de drie uur durende optocht van Schaijk is de grootste uit de omgeving en zeer de moeite waard om te bekijken. Alleen hoe doe je dat als je moeite hebt om lang te staan, gezondheidsproblemen hebt en niet vanuit je raam kunt kijken? Dan kom je naar de verwarmde tribune. Dit jaar staat hij er voor de tiende keer. In eerste instantie zijn de plekken bedoeld voor mensen met een beperking, ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Samen met hun begeleiders, maar uiteindelijk is iedereen van harte welkom.

Verwennerij
Vertoeven op de tribune betekent niet alleen een droge, warme plek met mooi uitzicht, maar ook een stukje verwennerij. Tijdens de optocht wordt het publiek voorzien van een lekkere hapje en een drankje. Dubbel genieten dus. Omdat de organisatie van de Moestempel het belangrijk vindt dat iedereen uit de gemeenschap deel kan nemen aan het carnavalsfeest, mogen mensen met een beperking gratis gebruiken maken van deze faciliteiten. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Overige geïnteresseerden betalen een vergoeding van 11 euro per persoon. Voor kaartjes kun je vanaf dinsdag 26 februari terecht bij Haku aan het Europaplein 9.

Bron: Arenalokaal.nl