Kom naar Carnaval Loverz op 11 en 12 februari

Kom naar Carnaval Loverz op 11 en 12 februari

Op zondag 11 en maandag 12 februari barst het carnavalsfeest helemaal los ook voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Het onlangs opgerichte Jongerencarnaval organiseert die twee avonden, onder de noemer Carnaval Loverz, speciaal voor de middelbare scholieren. “We hebben de meest geweldige activiteiten, variërend van grote bekende en regionale dj’s, tot het laten omzetten van selfies tot filmpjes of boksballen of luieren in de lounge. Lekker doen waar je zin in hebt. Uiteraard is er wifi”, weet kartrekker Jan van der Linden (33).

Jan kwam op het idee om deze avonden te organiseren, omdat er voor deze doelgroep eigenlijk niet zo heel veel te doen is. “Je merkt dat er een terugloop is van jongeren die belangstelling hebben voor carnaval. Ze hebben het te druk met andere dingen, zoals een baantje, sporten en school. Er is geen ruimte meer voor vrijwilligerswerk of uitgaan. Daar waar wij vroeger fysiek contact met elkaar hadden tijdens het bouwen van een optochtwagen, lopen de contacten tussen vrienden tegenwoordig allemaal via sociale media. Er is geen reden meer om letterlijk samen te komen, omdat je op andere wijzen met elkaar communiceert. Maar wij willen de jongeren overtuigen dat carnaval echt heel leuk is. Samen doen, samen zijn. Vandaar deze avonden.”

Jongerencarnaval
Jan is al van kinds af aan betrokken bij het carnaval. “Als kind deed ik altijd al mee met het jeugdcarnaval en later heb ik mee wagens gebouwd. Nu ben ik alweer een paar jaar voorzitter van het jeugdcarnaval. Die leeftijd loopt tot ongeveer 12 jaar. Daarna heb je het volwassencarnaval. De middelbare scholieren vallen daarmee tussen wal en schip. Te oud voor de kleintjes, te jong voor de volwassenen. Daarom willen we graag extra aandacht schenken aan deze doelgroep en zijn we de Jongerencarnaval gestart. Vanaf volgend jaar zal ik mezelf volledig op deze doelgroep gaan richten en neemt Marieke van Duijnhoven mijn voorzitterschap bij de Jeugdcarnaval over.”

Vol enthousiasme
De nieuwe club is vol enthousiasme gestart door aan de jongeren zelf te vragen wat ze nou eigenlijk leuk vinden en tijdens het carnaval zouden willen doen. “We hebben een brainstormsessiemiddag georganiseerd, waarbij jongeren hun inbreng konden geven. We zijn ook naar de bouwers van wagens gaan kijken om de nieuwelingen te laten proeven van hoe leuk dat kan zijn.” De werkgroep bestaat momenteel uit zeven leden, vijf uit Schaijk, twee uit Reek. “We hebben er erg veel zin in en beloven dat het een paar mooie avonden zullen worden. ”

Deze Carnaval Loverz-avonden mag je dus niet missen! Kom chillen met je vrienden op zondag- en maandagavond tussen 20.30 en 0.30 uur bij Café De Potter aan de Schutsboomstraat. Het is een alcoholvrij feest. Kosten bedragen 11 euro voor beide avonden, inclusief twee consumpties. Of 5 euro per avond exclusief consumptie. Welke dj’s er precies komen, blijft nog even geheim, maar houd vooral de media in de gaten.

Bron: Arenalokaal