Bezoek aan Moeslandse bouwschuren groot succes

Bezoek aan Moeslandse bouwschuren groot succes

Een groot aantal jeugdige belangstellenden heeft zondag 7 januari een toertocht gemaakt langs meerdere wagenbouwende Moeslandse carnavalsclubs. Zij waren bereid om hun bouwlocatie open te stellen voor de jongelingen die graag de kneepjes van het bouwersvak wilden leren. Op diverse plekken werden de jongens en meiden enthousiast te woord gestaan door ervaren en fanatieke deelnemers van de Moeslandse optocht. Ze kregen uitleg en konden uitgebreid vragen stellen. De getoonde constructies werden bekeken en bewogen alsof het al Moesmaandag was.

Commissie Optocht van De Stichting enthousiasmeerde de jeugd om met de grote Moeslandse optocht mee te doen. Ze lichtte toe dat er diverse stimuleringsmaatregelen zijn waarvan de jeugdige nieuwkomers gebruik kunnen maken. Zo was onder andere de financiële bijdrage vanuit de stichting voor nieuwe wagenbouwende clubs niet bij iedereen bekend.

Al met al een geslaagde dag waarbij het enthousiasme bij de toertochtdeelnemers zeker is aangewakkerd.