Goei Toei wint dertigste editie DurdoUWWers-toernooi

Goei Toei wint dertigste editie DurdoUWWers-toernooi

De ingrediënten waren aanwezig om op eerste pinksterdag de 30e editie van het DurdoUWWerstoernooi tot een geslaagd evenement te laten worden. De weergoden deden een duit in het zakje en met zo’n 200 voetballers verdeeld over 22 teams werd de dag in de ochtend gestart met de eerste wedstrijden. Een verslag van Erwin Christiaans.

Kracht van het evenement is het grote aantal lokale teams (21 van de 22 teams waren afkomstig uit Schaijk) dat deelneemt aan het toernooi. Ook Nie Gering nam weer deel aan het evenement. Bijzonder feit is dat zij alle 30 edities van het toernooi acte de présence hebben gegeven. Het toernooi trok veel publiek. Vrienden, familie en andere toeschouwers vermaakten zich in de Schaijkse lentezon. Ook aan de allerjongsten was gedacht. Zij leefden zich uit op het springkussen.

Nadat de stofwolken van de poulewedstrijden waren opgetrokken, plaatsten acht teams zich voor de kruisfinales. Bijzondere wedstrijd in deze kwartfinales was de wedstrijd tussen Schon Gekwakt en Ge Wit Oit Noit. Na ruim twintig strafschoppen(!) werd de strijd in het voordeel van Schon Gekwakt beslist. Deze winnaars van de Grote Moeslandse Optocht vonden uiteindelijk hun Waterloo in de halve finales en zouden net buiten de prijzen vallen. Twee ploegen drongen door tot de finale: TSV 1860 München en Goei Toei 1. Laatstgenoemden maakten hun favorietenrol volledig waar en beslisten de finale in hun voordeel. De eer en de wisselbeker viel hen ten deel.

Footdarts
Als extra activiteit had de organisatie (voor de achtste keer in handen van Carnavalsvereniging Ut Wûrd Wà) Footdarts aan het programma toegevoegd. Met klevende ballen werden ballen op een levensgroot dartbord geschoten. Waar zij in het reguliere toernooi sneuvelden, gingen zij wel aan de haal met de winst bij het Footdarts: Schon Gekwakt.

Bron: Arenalokaal.nl