Carnavalsoptocht Schaijk 2017

Foto’s optocht Schaijk online

De foto’s van de optocht van Schaijk staan online. Alle fotografen die foto’s hebben aangeleverd; Gruwelijk bedankt! Zonder jullie zou deze site niet kunnen bestaan. Echt super!

Rijen dik
Het publiek stond rijen dik langs de kant van de optocht. Tot het rond een uur of drie ’s middags begon te regenen. Toen werd het beduidend minder. Ondanks het weer was het een goede optocht. Bij de wagens waren er iets minder deelnemers, maar de top vijf was van een erg goed niveau.

Opvallend was dat er twee wagens waren met hetzelfde idee. Volgens de jury was het idee van Schon Gekwakt beter als dat van Maf Mar Moi. Beetje raar. Verder was iedereen het met de uitslag eens. Schon Gekwakt werd eindelijk een keer eerste. Na vier tweede plaatsen op rij werd het wachten, en vooral het bouwen, beloond!

Wat erg jammer was dit jaar, was dat er geen onthaal was op het Boeremoesplein (Europaplein), omdat het Plijnfestein naar binnen was verplaatst. Nu was de optocht wel erg abrupt afgelopen.

De prijsuitreiking verliep goed. Deze werd gehouden in de grote zaal van de Phoenix. De nummers 1 en 2 mochten een woordje doen en dat beviel goed. Lekker vlot door de prijsuitreiking zodat er ook nog wat te feesten was.

De foto’s van de optocht kun je hier bekijken.