Opgeven voor bouwbezoek!

Opgeven voor bouwbezoek

Afgelopen donderdag op bouwbezoek geweest bij Goei Geknoei. Daar kwamen 100 kinderen (groepen 1 en 2) van de Zeelandse basisschool de Vlasgaard op bouwbezoek in Reek. Een mooi initiatief om de jeugd warm te maken voor de bouw van carnavalswagens. Prachtig om die blije snoetjes te zien. Zowel van de kinderen als van de bouwers.

Ik hoor u denken; “Maar daar heeft Schaijk toch niets aan, als Zeelandse kinderen op bouwbezoek komen?”. Dat klopt. Vandaar dat Jeugdcarnaval Schaijk, samen met Stichting Carnaval de Moeslanden een bouwbezoek gepland heeft voor de Moeslandse jeugd tot en met 18 jaar.

Verzamelen bij Noorderlicht
Zaterdag 11 februari vanaf 14.00 uur gaat er een heuse bouwbus rond met kinderen die later ook prachtige wagens willen bouwen. Er worden maar liefst 4 clubs bezocht die volop bezig zijn met het bouwen van hun carnavalswagen. Ut Nauwt Nie, De Wulpse Hertjes (winnaars 2016), Schon Gekwakt en Goei Geknoei worden bezocht.

De jeugd kan daar vragen stellen aan de bouwers en mogen aan de hand van officiële jurylijsten bepalen wie volgens hun de eerste plaats gaat pakken op Moesmoandag tijdens de optocht.

Er wordt verzameld bij Noorderlicht (voormalig Shique) en je krijgt daar wat te drinken. De bouwbus rijdt voor iedereen op en neer. Er zal begeleiding zijn vanuit Jeugdcarnaval Schaijk en Stichting Carnaval de Moeslanden.

Opgeven kan tot en met vrijdag 10 februari via info@deoptocht.nl. Niet vergeten! Het is echt super leuk voor de kinderen. Ouders ook trouwens, die kijken hun ogen uit! Die zijn ook van harte welkom om mee te gaan kijken.
Ik zie de inschrijvingen heel graag tegemoet.

Al kunnen we maar een paar kinderen met de passie van het wagenbouwen ‘besmetten’, dan zijn we op de goede weg. Want het is echt het mooiste virus wat er bestaat…het carnavalsvirus!