Prins Joep in provinciehuis in Den Bosch

Prins Joep in provinciehuis in Den Bosch

Sinds 6 jaar nodigt de commissaris van de Koning Wim van de Donk de carnavalsprinsen uit op het provinciehuis in Den Bosch. De commissaris van de koning, geboren in Veghel, is zelf een echte Bourgondiër. Hij is benieuwd wie toch de mensen zijn aan wie “zijn” burgemeesters toch de sleutel van hun dorp op stad afgeven. De commissaris houd in toespraak waarin hij het belang van het carnavalsfeest nog eens benadrukt.

Op 4 dagen na het hele jaar carnaval
Daarna neemt Rob van de Laar van de Brabantse Carnavals federatie nog het woord om maar vooral aan te geven dat carnaval een feest is, waarbij het voorstel om 4 dagen geen carnaval en de andere dagen van het jaar wel carnaval te vieren met gejuich ontvangen wordt.

Andy Marcelissen
Na een optreden van de winnaar van het Keienbijters Kletstoernooi, Andy Marcelissen, is het defilé om de commissaris van de koning een hand te geven. Wim van de Donk herinnert ons mooie Moesland nog erg goed. De voordracht van ex-prins Joris en de optocht hebben oprecht indruk gemaakt. Het dialect buukse, Moeslandse carnavalskrant en de cd van de Hofkapel zijn bij de commissaris van de koning achter gebleven.

Schaijk heeft wederom een goede indruk achter gelaten in Den Bosch. Nu nog effe wachten en dan kan het feest beginnen!