Moet de optocht uitgesteld worden?

Moet de optocht van Schaijk bij slecht weer worden uitgesteld?

Het is één keer eerder gebeurd in de geschiedenis van de Schaijkse optocht; het uitstellen van de tocht der tochten. Dat was in 1990 omdat er destijds een flinke storm stond.
In 1987 is de optocht compleet verregend met als gevolg veel schade aan de wagens en bijna geen publiek langs de kant. Dat wil je als wagenbouwer natuurlijk nooit meer mee maken dat al je werk wordt verpest door weersomstandigheden, vandaar dat de keuze om de optocht te verzetten één keer is voorgekomen. Overigens had dit ook met de veiligheid van het aanwezige publiek en de carnavalsclubs te maken.

Nieuwe poll
We weten nooit wat voor weer het met de optocht gaat worden, we gaan er vanuit dat het goed weer wordt, maar moet de optocht bij slecht weer uitgesteld worden? Dat is de nieuwe vraag van de poll deze keer.

De optocht wordt niet alcoholvrij.
Tenminste niet als het aan de uitslag van de vorige poll ligt. Een kleine 11% vindt wel dat de optocht alcoholvrij moet worden, 84% piekert er niet over en 5% maakt het niets uit of er wel of geen alcohol gedronken wordt. Of er in de toekomst tijdens de optocht gedronken mag worden is nog maar de vraag. Er speelt op dit moment van alles en we zullen het moeten afwachten.