Uitgelicht - Asjemenou - Moesland

Gezocht: foto’s van de poort van Asjemenou

Iedere liefhebber van de Schaijkse optocht weet zich het nog wel te herinneren; de optocht van 2001, de triomfantelijke bombastische muziek en de prachtige wagen van Moi Gekloi. Maar weten die liefhebbers zich ook nog de poort van Asjemenou te herinneren? Deze poort stond opgesteld bij het oude Raadhuis en elke deelnemer van de optocht werd tegengehouden door Asjemenou en daarna door de poorten van het kasteel gelaten.

Foto’s van de poort
Als je je dit herinnert, heb je misschien ook wel foto’s. Of je kent iemand die foto’s daar van heeft. Mocht dat zo zijn dan maak je wat mensen heel erg blij. Mail je foto’s naar info@deoptocht.nl en dan zorg ik dat ze bij de desbetreffende mensen komen. En uiteraard komen ze ook op de site.